Sardalleida

Aniversari de l'aplec de la sardana de les Borges Blanques

Aniversari de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de les Borges Blanques

Sorpreses i regals per celebrar l'efemèride

L'Aplec de la Sardana de les Borges Blanques, que se celebrarà el dissabte 29 de juliol, arriba a la trentena edició. Els organitzadors, l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques amb la col·laboració de la colla sardanista Brut Natura i el suport de l'ajuntament de la capital de les Garrigues, celebren aquest aniversari amb un aplec amb regals, colles improvisades, exhibició de punts lliures i moltes altres sorpreses. 

La trobada sardanista s'iniciarà a 2/4 de 8 de la tarda en el Passeig del Terrall amb la cobla Lluïsos de Taradell, continuarà a 2/4 de 10 del vespre amb el tradicional sopar de l'aplec i clourà amb la ballada de nit a càrrec de la Cobla Contemporània. 

El programa de la ballada de tarda contempla sardanes d'autors clàssics i contemporanis. La Cobla Lluïsos de Taradell interpretarà sardanes tan conegudes com, "Arpes del bosc" d'Enric Ortí, "Matins de sardana" de Jordi Molina, "La tia Pepa" de Josep Capell, "Trenta i cinquanta a Bellvitge" de Jordi Beumala, "La festa de l'aigüeta" de Ricard Viladesau i "L'amic Vernet" de Ramon Vilà entre altres.

El sopar de l'aplec, que se celebrarà en el mateix Terrall, consta d'una safata de pa de pagès amb pernil i formatge, acompanyat d'olives i patates, vi, aigua, gasosa i postres. Per participar en el sopar cal inscriure's en el correu borgessardanista@gmail.com i en els telèfons i comerç habituals. 

La cobla Contemporània, formació musical encarregada de la ballada de nit, interpretarà nou sardanes de tots els estils musicals, i que ben segur, seran del grat de totes i tots els sardanistes presents en l'aplec. Formem part del repertori, "Aplec d'aplecs" de Jordi León, "Jardins a vora del mar" de David Pigassou i "Borges Blanques Ciutat Pubilla" de Lluis Lloansi. També sardanes adaptades de músiques populars o d'èxits musicals com "Sardapatxanga" de Jeroni Velasco, "Nit de batxata als 80" de Martí de Joan i la particular adaptació "Sardacoti" de Jeroni Velasco. 

Les colles improvisades ballaran la sardana "Brut Natura" de Jordi Feliu i la colla sardanista de les Borges Blanques ballarà la sardana "La Puntaire" de Joan Viladomat en exhibició de Punts Lliures.

En el transcurs de l'aplec l'organització ha preparat sorteig de regals i altres moltes sorpreses. 

Brut Natura celebra els vint-i-cinc anys.

La colla sardanista de competició de la capital de les Garrigues celebra aquest any 2023 els vint-i-cinc anys de la seva fundació. Per celebrar aquesta efemèride, la Colla prepara un seguit d'accions en diferents esdeveniments. De moment, confirmen el vermut "25 anys Brut Natura" en la ballada de sardanes de Festa major el dilluns 4 de setembre. 

Avançament d'agenda sardanista

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques han programat pel dies 2, 4 i 5 de setembre les ballades de sardanes amb motiu de la Festa Major. També en el marc de la festa de la localitat, el diumenge 3 se celebrarà una nova edició del Concurs de Colles Sardanistes de les Borges Blanques. I clourà l'any el popular Sardanadal el dissabte 16 de desembre en el Pavelló de l'Oli amb la Cobla la Principal de la Bisbal.