Sardalleida



La Federació
Autoria imatge: FSCLL

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCLL) té com a objectiu principal la promoció i difusió del moviment sardanista, així com aprofitar la seva estructura per a col·laborar en el desenvolupament del moviment cultural, associatiu i cívic de les terres de Lleida.

Actualment, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, engloba un total de 40 agrupacions sardanistes; i està estructurada en sectors representatius de cada vessant sardanista.

Sectors:

• Saltem i Ballem: secció de l'ensenyament de la sardana.

• ACSTELL: Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, entitat organitzadora del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

• Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes; responsable dels Aplecs que tenen lloc a les comarques de Lleida.

• Informadors sardanistes.

La FSCLL assumeix la gestió administrativa i econòmica dels sectors, els quals tenen un funcionament independent i propi al seu àmbit d'actuació.

La Federació s'encarrega també de tot aquell tipus d'activitats que no entra dins l'àmbit de les diferents sectorials, a més de ser l'ens de coordinació i representativitat màxima del moviment sardanista a les comarques de Lleida.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es va constituir a Mollerussa, al novembre de 1995, essent anteriorment, des del setembre de 1990, una territorial a les Comarques de Lleida de la Federació Sardanista de Catalunya. La Federació Sardanista de Catalunya, fa ser fundada al maig del mateix any a Barcelona, amb la vocació de reunir totes les entitats i treballar per una normalització del fet sardanista.

La Territorial de les Comarques de Lleida de la Federació Sardanista de Catalunya, es va marcar en aquells moments l'objectiu d'iniciar contactes amb els diferents grups sectorials: aplecs, colles, cursos, etc. que actuaven separadament, per tal d'incloure'ls dins la Federació, i aconseguir així una estructura compacta, per començar a treballar de forma més efectiva.




DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA