Sardalleida

Convocats els concursos de colles sardanistes del mes de setembre

Convocats els concursos de colles sardanistes del mes de setembre
Autoria imatge: Josep Blasi

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes (Acstell), a través de la secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, ha comunicat a les colles de la demarcació l'obertura del termini d'inscripció per participar en els concursos del mes de setembre corresponents al Campionat de Colles Sardanistes de la Territorial de Lleida.

Tradicionalment, un cop acabat el període vocacional per antonomàsia de juliol i agost, es reactiva l'agenda sardanista amb els concursos de colles com a grans protagonistes.  La primera cita, en què les colles posaran a prova les seves qualitats, serà el concurs de Vilanova de Bellpuig el dissabte 4 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda en la Plaça Catalunya de la població amb la Cobla Contemporània. El seguirà l'endemà mateix, el diumenge 5, el concurs de Les Borges Blanques a les 12 del migdia i en la Plaça 1 d'octubre amb la cobla Reus Jove.

Tàrrega celebrarà el concurs el diumenge 12 de setembre a 2/4 de 12 del matí en el Parc de Sant Eloi amb la Cobla Tàrrega responsable de l'apartat musical. Aquest any 2021 se celebra el concurs de Solsona, recordem que és de caràcter biennal, el dissabte 18 a les 6 de la tarda en la Plaça del Camp amb la cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Tancarà el mes de setembre el concurs de Cervera el diumenge 26 a 2/4 de 12 del migdia en la Plaça Major amb la cobla Vents de Riella. 

S'ha confirmat el concurs de Balaguer pel diumenge 7 de novembre amb la Final del Campionat de Catalunya i de la demarcació de Lleida i resten per confirmar els de Verdú, Preixana i Bellvís previstos pel mes d'octubre. 

Les colles actives en la demarcació de Lleida són: Esbarzer, Estelats i Estol-Espígol, d'Agramunt, Esclat de Primavera d'Almacelles, Verge del Miracle de Balaguer, Xalem de Bellvís, Demà Jovencells i Jovencells de Cervera, Brut Natura de Les Borges Blanques, Dimoniets, Escarlata, Guspira i Dolç Infern de Lleida, Somnis del Pla de Mollerussa, Fonts de Valldans de Ponts i Noves Branques, Saltirons i Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig.

Altres colles de la demarcació són: Flor del Segrià, d'Alguaire, Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, Petits Dimoniets de Lleida i Purpurina de Rosselló.

Des de l'organització es recorda que encara estem patint les conseqüències de la pandèmia sanitària i que per aquest motiu l'agenda dels concursos s'adaptarà en tot moment a les normes que dictin les autoritats competents en cada data d'un dels esdeveniments. Des de l'Acstell i la Federació de Lleida es recomana revisar puntualment l'agenda sardanista en el moment de voler assistir a qualsevol activitat per comprovar que no ha sofert cap canvi o cancel·lació.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (l'ACSTELL) està format per totes les colles en actiu de les nostres comarques. L'ACSTELL es va constituir l'any 1975 i està regit per una junta directiva, escollida per totes les colles sardanistes en actiu de les nostres comarques en l'Assemblea General de l'entitat.

Confirmats els concursos de sardana esportiva del Campionat de Catalunya

Llegiu la notícia a: portalsardanista.cat


0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA