Sardalleida

Presentat el certamen de composició per escollir la sardana Balaguer Capital de la Sardana 2022

Presentat el certamen de composició per escollir la sardana Balaguer Capital de la Sardana 2022
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La guanyadora es donarà a conèixer en el concert de Reis

Representants de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 acompanyats d'Arnau Torrente, paer de cultura de la Paeria de Balaguer, han presentat el certamen de composició per escollir la sardana que representarà la capitalitat sardanista de Balaguer l'any 2022.

L'organització ha destacat l'originalitat en la forma d'escollir la sardana representativa de la capitalitat, un format del tot innovador i inèdit,  no emprat en anteriors edicions de Capital de la Sardana.

Originalitat, descoberta de nous talents i cercar nous formats participatius són alguns dels motius que han portat a l'Associació voler engegar aquest nou projecte musical.

El termini de presentació de les sardanes per part dels compositors s'obre el divendres 6 d'agost i clourà el divendres 29 d'octubre. Els autors només podran presentar una sola obra, la qual haurà de ser inèdita. L'organització nomenarà un jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i  de reconeguda qualificació  musical el qual vetllarà pel compliment de les bases per part de les obres presentades i escollirà les tres sardanes finalistes del certamen.

En el transcurs del tradicional concert de Reis del dia 6 de gener, que se celebra en el Teatre de Balaguer, s'interpretaran les tres sardanes seleccionades. El jurat escollirà la guanyadora i el públic assistent en el concert també hi podrà participar atorgant el premi popular. El veredicte del jurat i del públic es donarà a conèixer en finalitzar el concert que, a banda de les tres sardanes a concurs, es complementarà amb composicions d'autors o temes relacionats amb Balaguer.

La sardana guanyadora que portarà per títol Balaguer Capital de la Sardana 2022 comptarà amb un premi econòmic de 1.200€. Les altres dues seleccionades rebran 300€ i el premi del públic està dotat en 200€.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de la Paeria de Balaguer:

Paeria de Balaguer / Cultura
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA