Sardalleida

Represa dels concursos de colles sardanistes a la demarcació de Lleida

Represa dels concursos de colles sardanistes a la demarcació de Lleida
Autoria imatge: Josep Blasi

L'Acstell preveu la recuperació gradual de concursos i colles sardanistes aquest mes de setembre

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes (Acstell) a través de la secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida estan ultimant l'organització dels concursos de colles sardanistes programats pels mesos vinents. 

Vilanova de Bellpuig obre la segona part del campionat amb el concurs que celebrarà el dissabte 4 de setembre a 2/4 de 7  de la tarda en la Plaça Catalunya i amb la Cobla Contemporània en la interpretació de les sardanes a concurs. En cas de mal temps el concurs es traslladarà al Pavelló Poliesportiu.

El següent en el calendari serà el diumenge 5 de setembre a Les Borges Blanques en el marc de la Festa Major de la capital de Les Garrigues. L'indret de la celebració del concurs serà la Plaça 1 d'octubre a les 12 del migdia amb la Cobla Reus Jove. El concurs de Borges Blanques és un dels més veterans de la demarcació lleidatana el qual arriba a la 43a edició aquest any 2021.

El calendari del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma es completarà amb els concursos programats en el mes de setembre de Tàrrega, el 12 en el Parc de Sant Eloi, Solsona el 18 en la Plaça del Camp i el 26 en la Plaça Major. Al llarg del mes d'octubre estan previstos els concursos de Verdú el dissabte 2, i els diumenges 17 i 24 a Preixana i Bellvís respectivament. 

Balaguer acollirà la Final del Campionat de la Terra Ferma i el Campionat de Catalunya el diumenge 7 de novembre en la Plaça Mercadal. Recordem que la capital de la Noguera serà nomenada Capital de la Sardana 2022 el pròxim mes de març.

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (l'ACSTELL) està format per totes les colles en actiu de les nostres comarques.

L'ACSTELL es va constituir l'any 1975 i està regit per una junta directiva, escollida entre  totes les colles sardanistes en actiu de les nostres comarques en l'Assemblea General de l'entitat.

Entre les funcions principals, l'entitat organitza el Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, fomenta la participació de les colles en altres concursos i exhibicions arreu de Catalunya, promociona la formació de noves colles, de capdansers i monitors sardanistes.També organitza cursos d'ensenyaments i reciclatge per a jurats, la cloenda final del Campionat i proclamar-ne les classificacions i endegar i promoure iniciatives que puguin sorgir dins l'àmbit del seu sector.

Les colles lleidatanes estan integrades a la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, on hi tenen un representant a la Junta directiva.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA