Sardalleida

La Federació prepara l'agenda sardanista 2022

La Federació prepara l
Autoria imatge: Joaquim Farbés

Els actes es publiquen en la Guia Sardanista de Catalunya


La secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida s'ha posat en contacte, mitjançant correu electrònic, amb les entitats, agrupacions i colles sardanistes federades per començar a preparar l'agenda sardanista de la demarcació de Lleida pel pròxim any 2022.

L'objectiu és poder tenir complerta l'activitat sardanista referent a concursos de colles, aplecs de la sardana i esdeveniments destacats a finals de setembre de cara a l'edició de la Guia Sardanista que publica la Confederació Sardanista de Catalunya.  La Guia es presenta en un acte emmarcat en la Capital de la Sardana en el mes de desembre de l'any en curs ha excepció de l'any 2020 que per motius sanitaris és realitzar de forma telemàtica. 

La secretaria de la Federació ha avançat l'elaboració de l'agenda a la demarcació de Lleida per poder programar i evitar duplicitats d'actes amb la incorporació de tota l'activitat que aportarà els actes de Balaguer Capital de la Sardana 2022. Alguns dels actes de la capitalitat són de gran format i d'àmbit de país, per aquest motiu s'ha de tenir molt en compte per no crear agendes duplicades. També es contempla els actes de la mateixa Federació com la Nit de la Sardana, les trobades escolars i de gent gran del programa Saltem i Ballem entre altres.

Les primeres dades apunten per l'any 2022 més de disset concursos de colles sardanistes, vint-i-tres aplecs de la sardana i dos concursos individuals de sardana revessa com activitats destacades. Si es confirmen aquestes dades es recuperaria l'activitat sardanista de l'any 2019,  prèvia a l'esclat de la pandèmia sanitària. 

Segons informació de la Confederació, la Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes de Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya. S'hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos sardanistes que se celebren, la població on es porten a terme, l'hora, l'indret i les cobles que hi actuen.

A més a més, també hi consta informacions d'interès com ara el contacte amb diverses cobles en actiu o d'altres activitats sardanistes complementàries.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l'encarregada de coordinar, editar i distribuir en format físic o digital cada any la Guia sardanista amb la col·laboració de les diverses Unions d'Aplecs.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA