Sardalleida

Convocat el concurs de colles sardanistes de Tàrrega

Convocat el concurs de colles sardanistes de Tàrrega
Autoria imatge: Josep Blasi

Se celebrarà el diumenge 12 de setembre en el marc de les festes de Sant Eloi

L'Agrupació de Colles Sardanistes de les Comarques Lleidatanes ha enviat la convocatòria del concurs de Tàrrega a totes les colles en actiu de la demarcació de Lleida.

El concurs se celebrarà el diumenge 12 de setembre a 2/4 de 12 del migdia en el Parc de Sant Eloi de la Capital de l'Urgell amb la Cobla Tàrrega com a formació musical encarregada de la interpretació de les sardanes a concurs.

Les colles sardanistes participants es presentaran al públic amb un Galop i seguidament executaran les dues sardanes de Lluïment, internaran resoldre i finalitzar correctament la sardana revessa i alguna d'elles delitarà al públic amb una sardana de punts lliures. El concurs el clourà la sardana de germanor però només ballada per les colles, sense la participació del públic assistent, per complir amb les mesures sanitàries establertes pel Procicat per aquest tipus d'esdeveniments culturals.

El concurs de Tàrrega arriba a la trenta sisena edició gràcies al suport de l'Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El concurs és organitzat per l'Acstell amb la col·laboració de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. 

Nou colles participaran en el concurs de Vilanova de Bellpuig

El treball dels cursos d'ensenyament de la sardana que se celebren a Vilanova de Bellpuig es veurà reflectit en el concurs de colles sardanistes de la població el dissabte 4 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda en la Plaça Catalunya de la població.

Les colles alevines; Escola Marinada-Saltem i Ballem, La Guineu Saltirona i Saltirons, conjuntament amb la colla infantil Noves Branques són les noves colles de Vilanova de Bellpuig que amb el temps, han de ser el relleu dels sardanistes grans integrats en la colla Sol Ixent. Un excel·lent treball de base per aconseguir mantenir l'esperit sardanista que caracteritza a la població del Pla d'Urgell.

En el concurs també hi participaran la colla Demà Jovencells de Cervera en categoria infantil i Font de Valldans de Ponts, Verge del Miracle de Balaguer, Somnis del Pla de Mollerussa i Sol Ixent en categoria Gran. La interpretació de les sardanes serà responsabilitat de la Cobla Contemporània. 

Concurs i Festa Major a les Borges Blanques

La capital de les Garrigues està immersa de ple en els actes de la festa major de la vila. Un dels actes destacats del diumenge 5 de setembre és el Concurs de Colles Sardanistes que arriba a la quaranta tretzena edició. 

Els sardanistes de les diferents colles participants, defendran el seu saber fer a partir de les 12 del migdia en la Plaça de l'1 d'octubre amb la cobla Reus Jove en l'apartat musical. 

Somnis del Pla de Mollerussa, Toc de Dansa de Tarragona, Font de Valldans de Ponts, Verge del Miracle de Balaguer, Dolç Infern de Lleida i Brut Natura de les Borges Blanques són les colles participants en categoria Gran. Completen el concurs, la colla Guspira de Lleida en categoria Infantil i Dansaires del Pi d'Alpicat fora de concurs.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA