Sardalleida

Reunió del Saltem i Ballem amb el Departament d'Educació a Lleida

Reunió del Saltem i Ballem amb el Departament d
Autoria imatge: Ajuntament de Bellpuig

Potenciar els cursos d'ensenyament de la sardana com a objectiu principal

El passat 25 d'agost es va celebrar una reunió entre representants del Departament d'Educació de la Generalitat a Lleida i Els responsables del programa Saltem i Ballem i la secretaria de la Federació Sardanista de les comarques de Lleida. L'objectiu principal de la reunió va ser informar del programa d'ensenyament de la sardana, els cursos i tallers que es desenvolupen a les escoles i futurs projectes del Saltem i Ballem als nous representants del departament arran dels canvis en la direcció.

En la trobada hi van participar per part del Servei Territorial d'Educació a Lleida en  Claudi Vidal, director de l'ens i Maite Codina, coordinadora. Pilar Torrades i Montserrat Carulla, presidenta i secretària respectivament del Saltem i Ballem i Eva Vall, secretària tècnica de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Pilar Torrades va resumir als nous càrrecs del Departament, la trajectòria de més de trenta anys del programa sardanista, el nombre d'escoles i alumnes participants. En detall els cursos i tallers i com no, les Trobades escolars i les intercomarcals com a cloenda dels tallers. També va exposar els reptes a què s'enfronta el Saltem i Ballem i els nous projectes i objectius a aplicar en un curt termini de temps.

Igualment s'ha informat detalladament de la implicació d'escoles i ajuntaments en l'ensenyament de la sardana i de la importància de potenciar el programa amb la mirada posada en Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Les representants del Saltem i Ballem també van posar en coneixement del Departament, el treball realitzat pel professor Josep M. Simón; "La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible", la importància del mateix i la demanda de fet que aquesta proposta didàctica, tingui un primer laboratori el curs 2021-2022 a les escoles del cicle de primària, del Segrià i Pallars amb la finalitat d'introduir-lo en el currículum escolar de manera generalitzada en tota la demarcació.

Josep M Simón és llicenciat en Ciències de l'Educació, per la UNED, especialitat en Orientació Escolar i Professional, diplomat en Formació del Professorat i mestre de català. Exerceix la docència, des del curs escolar 1978‐1979, a Balaguer. Autor de la proposta didàctica: La sardana en el currículum escolar, com fer‐ho possible? (2017), el qual compta amb el suport del departament com a treball interdisciplinari, en els centres escolars. 

Des de la Federació es destaca la bona acollida rebuda per part del nou director del Departament, l'interès a continuar i donar suport al programa Saltem i Ballem i a una renovada col·laboració entre ambdues entitats.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA