Sardalleida

Bellcaire celebra els cinquanta anys de la colla sardanista "Flama Catalana"

Bellcaire celebra els cinquanta anys de la colla sardanista "Flama Catalana"
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Els actes de celebració es perllongaran al llarg d'un any

A partir d'aquest setembre i al llarg d'un any es duran a terme tot un seguit d'actes en la població de Bellcaire d'Urgell per commemorar els cinquanta anys del debut de la colla sardanista "Flama Catalana" de la població, la qual va ser la llavor de l'inici de l'aprenentatge per ballar sardanes de molts joves i més petits de la població amb la consecució en poc temps de comptar amb vuit colles sardanistes a la població.

Colles que van participar de manera activa en els concursos organitzats en altres poblacions i que situaren a Bellcaire d'Urgell com una de les poblacions amb més colles sardanistes actives de la demarcació.

El debut de "Flama Catalana" és produir el 12 de setembre de 1971. El primer acte se celebrarà aquest 11 de setembre en la Plaça Major de Bellcaire d'Urgell a les 6 de la tarda.  El programa comptarà amb l'espectacle musical "Gira i Gira" amenitzat per la Bellpuig Cobla i el grup PocaSol3. Espectacle enfocat a un públic molt jove però alhora molt participatiu i engrescador per a tota mena d'edat.

Seguidament el públic assistent gaudirà d'un Galop d'entrada amb la Colla Sardanista de Bellcaire, Colla Juvenil Comarcal i Font de Valldans de Ponts. Un cop finalitzat el galop, les colles ballaran la sardana Flama Catalana del compositor Jaume Cristau I Brunet. Una sardana en la modalitat de punts lliures a càrrec de la colla Juvenil i la sardana de germanor tancarà el programa d'aquest primer acte commemoratiu.

Segons ha publicat l'Agrupació Sardanista Flama Catalana en el díptic del programa: per celebrar aquests cinquanta anys s'ha organitzat un atractiu programa d'activitats que s'aniran anunciant oportunament, amb un doble objectiu: Gaudir de la celebració i del retrobament d'un nombrós grup de persones, tant dels que hi van participar com dels que han esdevingut nous bellcairencs des d'aleshores i que estimen la sardana.

I en segon lloc; aprofitar l'empenta per intentar que aquella llavor fructifiqui, encetant una nova etapa que torni a engrescar les noves i joves generacions del nostre poble, perquè visquin, participin i gaudeixin de les nostres tradicions, del sa i noble ambient del món sardanista i que prenguin consciència de poble i de país.

Els actes de celebració compten amb el suport de l'Ajuntament de Bellcaire d'Urgell.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA