Sardalleida

El Saltem i Ballem estrena un audiovisual com a promoció dels cursos de sardanes

El Saltem i Ballem estrena un audiovisual com a promoció dels cursos de sardanes
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

El vídeo s'ha enviat a tots els centres escolars per a la seva difusió

La direcció del programa d'ensenyament de la sardana "Saltem i Ballem" ha editat un audiovisual de promoció dels cursos i tallers de sardanes que ofereix el programa als centres escolars.

L'acció s'emmarca en la campanya anual de difusió i captació de nous centres escolars per implantar l'ensenyament de la sardana i aconseguir despertar l'interès per la dansa catalana entre el públic més jove.

El curs o taller es pot realitzar en les poblacions o ciutats on hi hagi un Grup, Entitat o Associació que se'n faci responsable (AMPA, Escola, Institut, Casal, Agrupació Sardanista, Regidoria d'Educació o Cultura de l'Ajuntament o a altres Entitats que els interessi realitzar-ho). Les entitats interessades poden omplir el formulari de sol·licitud d'informació en la pàgina web www.sardalleida.cat (Saltem i Ballem)

Des de la secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida es coordina entre els centres i els monitors els horaris i aspectes generals del curs o taller. Per la convocatòria 2021-2022 les escoles poden optar per un curs de 12 hores més dues ballades o un taller de 6 hores i dues ballades de sardanes.

Des del Saltem i Ballem es recomana de celebrar-los al llarg del segon semestre de l'any escolar i així poder realitzar una ballada-exhibició en el mes d'abril. També es poden dur a terme en horari escolar o com activitat extraescolar. A més a més de l'ensenyament de la sardana, aquest any els monitors i monitores de sardanes poden ensenyar una dansa catalana o ball tradicional.

 Els principals objectius dels cursos i tallers són; conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana, aprendre el punteig de la sardana i el galop i conèixer la cobla i els instruments que la formen entre altres. El curs l'imparteixen monitors acreditats i formats especialment per aquesta ensenyança i el curs o taller se serveix de metodologia innovadora i jocs educatius, per procurar que el curs o taller es recordi com una bona experiència.

Malgrat la pandèmia, en el curs escolar 2020-2021 hi van participar 1.488 alumnes de 26 centres escolars de les comarques del Segrià, Les Garrigues, La Noguera, La Segarra, el Pla d'Urgell, l'Urgell i Lleida Capital i 25 monitores i monitors al capdavant de la formació.

Saltem i Ballem compta amb el suport dels departaments de Cultura i Educació de la Generalitat de Catalunya, La Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i els Ajuntaments, Centres Escolars i Ampes de les localitats on s'imparteix el curs

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA