Sardalleida

Commemoració dels vint-i-cinc anys del monument a la sardana de Mollerussa

Commemoració dels vint-i-cinc anys del monument a la sardana de Mollerussa
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Lliurament del fons documental i fotogràfic de l'Agrupació a l'Arxiu Municipal

L'Agrupació Sardanista de Mollerussa celebra, el dissabte 25 de setembre, la segona jornada commemorativa dels setanta-cinc anys de la fundació de l'entitat. Aquesta diada sardanista s'iniciarà a les 11 del matí en la seu de l'Arxiu Municipal, emplaçat en el mateix espai que l'Arxiu Comarcal, amb el lliurament a l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona en representació del consistori, del fons documental i fotogràfic de l'Agrupació per ser custodiat i posat a disposició de tota la ciutadania pel seu estudi, consulta i gaudi per part de l'Arxiu Municipal.

Més de 5.000 documents i 4.000 fotografies, conformen al fons documental.  Imatges, reculls de premsa des de principis de segle XX fins a la formalització de l'Agrupació,  l'any 1946, i des d'aquesta fins a l'any 2017. Un arxiu de gran valor per les imatges que conté mollerussencs i mollerussenques al llarg d'aquest any, documents històrics del llarg camí de l'Agrupació, programes, díptics i també documentació d'altres activitats culturals de la ciutat.

El fons ha estat el llarg i dedicat treball del sardanista mollerussenc Joan Pons, el qual, ha sabut, recollir i recopilar tota l'activitat generada per l'Agrupació en aquests setanta-cinc anys d'història.

El lliurament consistirà en un breu parlament per part de Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i de Joaquim Fabrés, president de l'Agrupació. Seguidament en el mateix espai de l'Arxiu els músics Òscar Barqué i Miquel Hortigüela oferiran un petit concert de música tradicional i algunes peces de composició pròpia.

Ballada de sardanes en commemoració del monument

La tarda del mateix dissabte 25 de setembre se celebrarà en la Rotonda i Passeig de la Sardana la tradicional ballada de sardanes en commemoració de la inauguració del Monument a la Sardana en la ciutat.

Una ballada que comptarà amb la presència de Nacho Culleré, l'escultor del monument i de Ramon Moncasi, autor del monument Capital de la Sardana que celebra  cinc anys de la instal·lació en aquest mateix espai. 

Per celebrar tan significativa data l'Agrupació Sardanista de Mollerussa estrenarà una sardana dedicada als vint-i-cinc anys del monument. La composició musical és una obra original del músic i compositor golmesenc, Òscar Barqué. Una nova composició musical que s'afegeix al ric patrimoni musical sardanista amb què compta la ciutat. Recordem que l'última sardana es va estrenar aquest mateix any 2021 el 12 de juny en el concert de celebració dels setanta-cinc anys de l'entitat sardanista. Camins és el nom que el compositor cerverí, Jordi Castellà va nomenar aquesta sardana.

La crisi sanitària obliga a refer o reorganitzar molts actes per adequar-se a la normativa. En aquesta edició de la ballada també s'oferirà a tots els assistents el tradicional berenar de coca i xocolata a preus populars. La diferència en les darreres  edicions radica en el fet que l'organització el repartirà en finalitzar la ballada perquè no està permès menjar en la via pública. Així el podran gaudir tranquil·lament cadascú en la seva llar.

En la mitja part de l'activitat l'Agrupació procedirà al sorteig de regals gràcies a la desinteressada col·laboració del comerç local.

El pròxim acte sardanista a la ciutat serà el diumenge 10 d'octubre amb la celebració del 4t Concurs Individual de Sardana Revessa, acte que tanca l'agenda sardanista a Mollerussa.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA