Sardalleida

Nou curs de formació de monitors i monitores sardanistes

Nou curs de formació de monitors i monitores sardanistes
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Balaguer Capital de la Sardana 2022 en serà la seu

Saltem i Ballem, sector de l'ensenyament de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, amb la col·laboració de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 i la Paeria de Balaguer, promouen un nou curs adreçat a totes aquelles persones que desitgin formar part de l'equip de monitores i monitors de sardanes dels nous tallers a les escoles que s'iniciaran el segon trimestre de l'any vinent.

El curs s'emmarca com un acte previ a la nominació de Balaguer com a Capital de la Sardana 2022 previst per a principis del pròxim mes de març. Amb aquesta activitat, la capital de la Noguera vol recuperar per la ciutat, el potent grup de monitores i monitors de sardanes amb què comptava el municipi i alhora poder oferir a les escoles de la població monitors formats i preparats de la mateixa ciutat.

Recordem que en el curs es pot inscriure qualsevol persona de tot Catalunya i que els únics requisits són ser major de setze anys, saber ballar sardanes i assistir un mínim del 90% de les hores lectives. Els interessats poden formalitzar la inscripció en el formulari que trobaran en la pàgina web del Saltem i Ballem.

El curs permet als participants obtenir el carnet com a monitor i monitora sardanista, la formació necessari per desenvolupar correctament els cursos i tallers d'ensenyament de la sardana i alhora també s'obre a la participació de monitors ja federats com a reciclatge i actualització de continguts.

El curs, que s'impartirà a la ciutat de Balaguer, es divideix en dos mòduls, avaluació final i pràctiques amb un total de 40 hores lectives.

El Casal Lapallavacara, situat en el carrer Pintor Francesc Borràs número 19, serà l'espai on s'impartirà el curs, les dates del primer mòdul de 16 hores serà el dissabte 30 d'octubre i el dissabte 13 de novembre en horari de les deu del matí a les dues del migdia i de dos quarts de quatre fins a dos quarts de vuit de la tarda. 

El segon mòdul, també de 16 hores i amb el mateix horari, s'impartirà els dissabtes 22 i 29 de gener de 2022. L'avaluació final i les pràctiques completen les 40 hores lectives. El preu del curs és de 40€ i amb vint places mínimes a cobrir per la  seva celebració.

Els formadors del curs són; Carles Giné que imparteix Història, Albert Palau, Música, Montserrat Carulla, Metodologia i recursos pedagògics, Joan Castellà, Repartiment, Esbart Dansaire de Vilanova de Bellpuig, Dansa, Pau Bernat Pueyo, Normativa i preparació física i comptarà amb Josep Simón que presentarà el treball "La sardana en el currículum escolar, com fer-ho possible".

Els interessats en el curs poden demanar més informació a la secretaria de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida en el correu federació@sardalleida.cat.

El curs va ser presentat per Arnau Torrente Capdevila, paer de Cultura de Balaguer, Montse Carulla en representació de la FSCLL, Anna Mitjans, representant de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 i Montse Minguella, membre de la junta del Saltem i Ballem.

Saltem i Ballem compta amb el suport dels departaments de Cultura i Educació de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

Vídeo: petita mostra d'un taller de sardanes

https://youtu.be/Xiu0hY5WWE8 

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA