Sardalleida

Nit de la Sardana a Almacelles

Nit de la Sardana a Almacelles
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La trobada sardanista se celebrarà el dissabte 20 de novembre 

La vila d'Almacelles serà la seu de la vint-i-sisena Nit de la Sardana, festa cabdal del sardanisme lleidatà. La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida mantenen reunions puntuals amb l'Ajuntament d'Almacelles i els Amics de la Sardana d'Almacelles per ultimar el programa d'activitats per aquesta edició.

Recordem que l'edició 2020 no es va poder celebrar a causa de les restriccions sanitàries dictades arran de la pandèmia de la Covid. Des de les entitats implicades en l'organització, la relaxació de les normes publicades en les últimes setmanes aporten una alenada d'aire fresc i permetran celebrar la festa pràcticament com edicions anteriors a la crisi sanitària.

A falta de tancar el programa definitiu, la trobada sardanista se celebrarà en la Sala Polivalent del municipi i comptarà amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt en la part musical de l'acte. 

La nova normativa permetrà celebrar el tradicional sopar de germanor, activitat molt valorada pels sardanistes participants. 

En el transcurs de l'acte es lliuraran els premis Sardalleida i Rotllana, guardons que lliura la Federació, amb consens amb les diferents sectorials.  Sardalleida és un premi que s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana. El premi Rotllana és un guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats que estan vinculades o no directament al món sardanista de les nostres comarques, ajuden a difondre i normalitzar les sardanes des de la seva quotidianitat, i al mateix temps contribueixen a donar al sardanisme una projecció exterior.

Els guardonats les últimes edicions del premi Rotllana han estat; Roger Mas, Adifolk, Toni Albà, Pilar Rahola, Pilarín Bayés, Martí Gironell i Arnau Tordera. El premi Sardalleida ha distingit els últims anys al periodista Albert Font-Tarrés, al grup musical Grup GR3, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, Montserrat Parra, Paeria de Lleida, Família Saladrigues (Bellpuig Cobla), Cobla Jovenívola d'Agramunt pels 30 anys de la formació musical i Òscar Barqué per la seva trajectòria musical i de composició.

Les colles sardanistes també tenen el seu espai amb el lliurament de premis de la 46a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma organitzat per l'Acstell. Premis i reconeixements a l'esforç de les colles, en totes les categories, que participen en el campionat i que al llarg de l'any, en els divuit concursos que se celebren a la demarcació, demostren la seva qualitat en l'execució de la sardana en les modalitats de Lluïment, revesses i Punts lliures. 

La Federació Sardanista agraeix l'esforç, la implicació i l'interès de l‘ajuntament i l'entitat sardanista d'Almacelles en voler tirar endavant la Nit de la Sardana. Almacelles repeteix com a seu de la Nit de la Sardana, ja que va acollir la celebració de l'any 2008.

Imatge Sopar Nit de la Sardana 2019. Bellcaire d'Urgell





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA