Sardalleida

Convocat el concurs de colles sardanistes de Balaguer

Convocat el concurs de colles sardanistes de Balaguer
Autoria imatge: Josep Blasi

Balaguer tanca una atípica edició del campionat

El diumenge 7 de novembre a les 12 del migdia en la Plaça Mercadal de la capital de la Noguera es disputarà l'últim concurs de colles sardanistes del Campionat de la Terra Ferma i del Campionat de Catalunya en categoria Gran amb la Cobla Maravella en la part musical.

Balaguer repeteix un any més com a seu de les grans finals dels concursos de colles sardanistes. Una anualitat marcada per la crisi sanitària en la qual no s'han pogut celebrar tots els concursos programats ni comptar amb totes les colles de competició. Malgrat tot, la relaxació de les normes sanitàries i el control de la pandèmia els últims mesos, han permès recuperar de forma gradual el ritme i la participació de vint-i-vuit colles inscrites, s'acosta el nombre de les edicions anteriors que se situà el 2019 en trenta-una.

En el campionat de Catalunya en categoria Gran les colles que es disputaran els últims punts classificatoris són: Dansaires del Penedès d'El Vendrell, Mans Amigues de Cassà de la Selva, Mirant al Cel de Sabadell, Tarragona Dansa de Tarragona, Violetes del Bosc, Xàldiga i Mare Nostrum de Barcelona.

En el Campionat de la Terra Fema les colles participants seran, en categoria Aleví les colles Dimoniets de Lleida i Saltirons i La Guineu Saltirona de Vilanova de Bellpuig. En infantil, Demà Jovencells de Cervera, Noves Branques de Vilanova de Bellpuig, Petits Galzeran de Rubí i Escarlata de Lleida. En Juvenils en aquesta anualitat només hi ha participat la colla Guspira del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.

En categoria Gran hi participen un total de 12 colles, tres d'elles, La Lira Vendrellenca d'EL Vendrell, Ressò de Sabadell i Galzeran de Rubí com a colles lliures. Les colles de la Terra Ferma inscrites en aquesta categoria són; Dolç Infern de Lleida, Fonts de Valldans de Ponts, Xalem de Bellvís, Brut Natura de Les Borges Blanques, Somnis del Pla de Mollerussa, Estol-Espígol d'Agramunt, Jovencells de Cervera, Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig i la colla amfitriona,  Verge del Miracle de Balaguer. 

Balaguer ultima els preparatius per ostentar el títol de Capital de la Sardana 2022 a partir el mes de març. Una oportunitat per concentrar el món sardanista català en la Capital de la Noguera i alhora donar a conèixer a la resta del país el potencial cultural, històric, turístic i econòmic  de la ciutat de Balaguer, sense oblidar l'oportunitat que representa pel món sardanista de Ponent de demostrar la vitalitat, el dinamisme i les ganes d'innovació a la resta de país. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA