Sardalleida

Balaguer estrena en versió de cobla la sardana de Ricard Viladesau "Aimat Balaguer"

Balaguer estrena en versió de cobla la sardana de Ricard Viladesau "Aimat Balaguer"
Autoria imatge: Josep Blasi

La sardana es va ballar com a cloenda del Campionat de colles sardanistes Trofeu Ciutat de Balaguer

L'associació Balaguer Capital de la Sardana, aprofitant l'avinentesa de la capitalitat, vol ordenar, classificar i documentar l'arxiu sardanista de la ciutat amb aquelles sardanes dedicades a personatges, entitats o indrets de la ciutat de qualsevol compositor i època.

La sorpresa ha estat descobrir sardanes del segle passat i principis d'aquest. En aquesta cerca, l'Orfeó Balaguerí van posar en coneixement de l'Associació, una sardana dedicada a l'entitat del mestre Ricard Viladesau. En ser una composició pensada per a coral i amb lletra, Viladesau els hi va enviar expressament per interpretar-la amb la coral però sense la versió per a cobla. La sardana que porta per nom "Aimat Balaguer" fou estrenada el 1996 i commemora els setanta-cinc anys de l'Orfeó Balaguer.

Després de moltes consultes en diferents arxius es donava per perduda o per no composada per part de Ricard Viladesau per ser ballada. Arran d'aquesta cerca i mitjançant l'associació de Sabadell "Músics per la Cobla" que els dirigeixen al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. El museu els hi confirma que tenen en el seu fons dites particel·les, les quals els hi fan arribar a l'Agrupació Balaguer Capital de la Sardana 2022. 

La sardana va ser interpretada per primera vega com a sardana de germanor en el concurs de colles Trofeu Ciutat de Balaguer el diumenge 7 de novembre a càrrec de la Cobla Maravella.

En el tradicional concert de Reis de Balaguer s'interpretarà "Aimat Balaguer" i s'inclourà en un nou enregistrament que està preparant l'Agrupació.

Àudio de la sardana: https://tuit.cat/rSBXy

Cobla Maravella. Enregistrada en directe per Àngel Muñóz

Imatge de Jaume Marvà

Particel·la original

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA