Sardalleida

Cloenda del 46è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

Cloenda del 46è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.
Autoria imatge: Josep Blasi

Lliurament de premis i obsequis a les colles en el transcurs de la Nit de la Sardana

Un dels actes principals de la Nit de la Sardana, que se celebrarà en la Sala Polivalent d'Almacelles el pròxim dissabte 20 de novembre, és la cloenda del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma, organitzat per l'Acstell. L'acte consisteix en el lliurament de premis i trofeus a les colles sardanistes de la demarcació que han participat de forma activa en el campionat al llarg de l'any.

Un any en el qual la pandèmia ha marcat el ritme i celebració dels concursos de colles, sobretot en els sis primers mesos de l'any. Les xifres a la baixa en contagis van permetre relaxar les mesures dictades per les autoritats sanitàries i poder reprendre el campionat a principis de setembre amb els concursos de Vilanova de Bellpuig i Les Borges Blanques. A la primavera només es va dur a terme el concurs de Linyola.

La junta de l'Acstell va decidir incloure els concursos de Ponts i Almacelles de l'any 2020, els únics que es van poder celebrar, com a puntuables en l'edició del 2021. Un campionat que ha sofert baixes importants tant de colles com de sardanistes, però que per sort, a poc a poc va recuperant el ritme d'abans de la pandèmia.

Dolç Infern, del grup sardanista Montserrat s'alça amb el primer lloc del pòdium en la categoria Gran d'un total de 10 colles sardanistes que han participat en algun o tots els concursos en aquesta edició. La segueixen en la classificació, Font de Valldans de Ponts, Somnis del Pla de Mollerussa, Brut Natura de Les Borges Blanques, Verge del Miracle de Balaguer, Xalem de Bellvís, Jovencells de Cervera, Sol Ixent de Vilanova de Bellpuig, Estol-Espígol i Estelats d'Agramunt.

Guspira de Lleida, ha estat l'única participant en categoria Juvenil. En Infantil, la jove colla cerverina Demà Jovencells s'ha imposat a les colles Escarlata de Lleida i Noves Branques de Vilanova de Bellpuig. La colla Saltirons de Vilanova de Bellpuig, en categoria Alevins, els més petits del campionat,  s'ha proclamat campiona, seguida de Dimoniets de Lleida, la Guineu Saltirona també de Vilanova de Bellpuig i Esclat de Primavera d'Almacelles.

En la modalitat de Sardana Revessa el campionat ha estat per la colla Somnis del Pla de Mollerussa i en Punts lliures per a Dolç Infern del Grup Sardanista Montserrat de Lleida.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA