Sardalleida

La Paeria de Balaguer distingida amb el premi Sardalleida

La Paeria de Balaguer distingida amb el premi Sardalleida
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

El guardó premia el projecte "Balaguer Capital de la Sardana 2022" 

En el transcurs de la Nit de la Sardana, celebrada el dissabte 20 de novembre en la vila d'Almacelles, s'ha concedit el premi Sardalleida a la Paeria de Balaguer. 

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida amb l'aprovació de les sectorials que la componen, va decidir atorgar el premi Sardalleida 2021 a la paeria de la capital de la Noguera per la decidida aposta en liderar el moviment sardanista al llarg de l'any 2022 en convertir-se en Capital de la Sardana. 

Un projecte ambiciós i alhora engrescador, el qual tornarà a situar les terres lleidatanes en l'epicentre del món sardanista. Un programa que s'iniciarà el 19 de març de 2022 amb l'acte de proclamació com a Capital de la Sardana. La institució municipal comptarà amb el suport de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, creada exclusivament per portar a bon port tan important projecte.

Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de la Paeria de Balaguer, ha rebut el guardó de mans d'Albert Masagué, president de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes. Masagué, en el moment de donar a conèixer el premi ha destacat que: "Conjuntament amb la institució guardonada, volem fer extensiu el premi a les entitats de la població que, lluny de conformar-se amb la seva activitat quotidiana, han tingut la valentia de postular-se per a convertir Balaguer i tota la demarcació lleidatana durant tot un any en el gran aparador del sardanisme de tot el territori català".

Les Capitals de la Sardana predecessores de Balaguer han estat; Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018), Perpinyà (2019) i Sant Feliu de Guíxols (2021). 

El premi Sardalleida s'atorga a persones o entitats de les nostres comarques que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA