Sardalleida

Cinc colles sardanistes lleidatanes en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures.

Cinc colles sardanistes lleidatanes en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures.
Autoria imatge: GS Montserrat

Sant Feliu de Guíxols acull el campionat com a Capital de la sardana

El pavelló de La Corxera de Sant Feliu de Guíxols va ser l'escenari que va acollir l'última edició del Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Una edició un xic minvada encara per la pandèmia. Malgrat tot, el campionat s'ha celebrat amb una destacada participació sardanista acompanyada d'un nombrós públic que ompli de gom a gom el pavelló.

Un total de catorze colles sardanistes, l'any 2019 en van ser vint-i-dos, van participar en la competició. Les colles en la seva categoria van ballar dues sardanes amb coreografies i punts diferents amb una gran creativitat i espectacularitat molt valorada pel públic i el jurat. El Grup Sardanista Montserrat de Lleida destacà com el grup més nombrós amb una colla participant en cadascuna de les categories.

En categoria Aleví va participar únicament la colla lleidatana Dimoniets, els quals van demostrar la seva qualitat conjuntament amb el grup Infantil, que va comptar amb la participació de les colles Escarlata de Lleida, Taps de Cassà de la Selva i Petits Tarragona Dansa de Tarragona campions en aquesta categoria.

La colla Maig de Barcelona es va proclamar campiona en categoria Juvenil davant les colles Cabirols de Sabadell, Guspira de Lleida i Brots dintre el Bosc de Manresa. En Grans el primer lloc va ser per Mirant el Cel de Sabadell, seguida de Mans Amigues de Cassà de la Selva, Tarragona Dansa de Tarragona i Dolç Infern de Lleida.

I en Veterans el campionat se l'endugué la colla de Girona, Aires Gironins que competia amb la mollerussenca, Somnis del Pla.

Els Punts Lliures és la modalitat més espectacular de sardana esportiva o de competició. Una modalitat que posa a prova la capacitat física dels participants per la seva intensitat en el ritme i l'elaboració de les coreografies.

El Campionat de Punts Lliures de Catalunya tanca l'agenda de la sardana de competició. Les colles lleidatanes disposen d'unes breus setmanes de descans per tornar-hi de valent a principis d'any amb els entrenaments per encarar l'inici del 47è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma amb el primer concurs que se celebrarà a Almacelles el diumenge 27 de febrer de 2022.

Balaguer, com a Capital de la Sardana 2022, serà la seu de la pròxima edició del Campionat de Punts Lliures.  La Unió de Colles Sardanistes de Catalunya és l'organitzadora del campionat i compta amb el suport de l'ajuntament i l'agrupació de la seu on se celebra en cada anualitat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA