Sardalleida

Enregistrament del concert de Reis de Balaguer amb la Bellpuig Cobla.

Enregistrament del concert de Reis de Balaguer amb la Bellpuig Cobla.
Autoria imatge: Balaguer Capital de la Sardana 2022

Set sardanes opten al Concurs de Composició

Balaguer celebrarà el dia 6 de gener una nova edició del tradicional concert de Reis en el Teatre Municipal. L'espectacle s'iniciarà a les sis de la tarda amb la Bellpuig Cobla en la part musical. Un concert carregat de novetats, amb l'atractiu principal de l'enregistrament en directe de tot el concert.

En el transcurs de l'acte es donaran a conèixer les tres sardanes finalistes del certamen de composició organitzat amb motiu de la capitalitat sardanista, de les quals, una d'elles portarà el nom de Balaguer Capital de la Sardana 2022.

El nou enregistrament constarà de tretze sardanes de tretze compositors diferents i també si sumaran les 3 sardanes finalistes. "Aimat Balaguer" del compositor Ricard Viladesau, sardana estrenada en versió cobla en la final del Trofeu Ciutat de Balaguer del campionat de colles sardanistes, celebrat el diumenge 14 de novembre, també formarà part del repertori de l'enregistrament. El dia del concert, s'interpretaran un total de set sardanes que s'enregistraran en directe i la resta les enregistrarà a banda la Bellpuig Cobla. En el transcurs del concert el jurat donarà a conèixer el nom i el compositor de la sardana guanyadora i els assistents, amb els seus vots en directe, atorgarà el premi del Públic.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'obres al certamen de composició, l'organització ha rebut un total de set obres noves les quals compleixen amb tots els requisits demanats en les basses de participació i, per tant, s'han admès al concurs.

L'organització del certamen va proposar a cinc institucions externes a l'organització que participessin en el concurs aportant un membre qualificat de cada institució. La setmana passada es va reunir per primera vegada el jurat al qual se'ls hi ha lliurat les partitures i enregistrament de les set obres facilitades pels mateixos compositors. El jurat escoltarà les set composicions i deliberaran per escollir les tres finalistes. Segons Jaume Marvà, president de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, el jurat els hi ha transmès una primera impressió molt favorable vers la qualitat de totes les obres presentades.

L'obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 1.200 €, les altres dues finalistes amb 300 € per cadascuna  i la sardana escollida pel públic assistent al concert un premi de 200 €.

L'Associació està ultimant els detalls de la imatge i continguts del nou enregistrament i espera poder-lo tenir a punt per a la proclamació de Balaguer com a Capital de la Sardana prevista pel dissabte 19 de març de 2022.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA