Sardalleida

Vint-i-cinc anys del Sardanadal a les Borges Blanques

Vint-i-cinc anys del Sardanadal a les Borges Blanques
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La Cobla Orquestra Montgrins la Contemporània amenitzaran la festa

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques celebra el dissabte 18 de desembre, una nova edició del Sardanadal, una edició molt especial pels vint-i-cinc anys de trajectòria. Una festa sardanista que s'ha convertit en data de trobada i referent del sardanisme a Ponent.

El Sardanadal s'iniciarà a 2/4 de 6 de la tarda al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques amb una doble ballada de sardanes a càrrec de les cobles Contemporània i Montgrins amb un repertori amb un total de setze sardanes. Un programa que contempla des de compositors clàssics com Ricard Viladesau, Francesc Mas Ros o Emili Saló Ramell, a compositors de gran reconeixent actual com Enric Ortí, Olivier Marqués, Jordi Feliu, Jordi Paulí, Daniel Gassulla o Jeroni Velasco entre altres.

El moment emotiu serà a mitja ballada amb l'estrena d'una sardana dedicada a una persona molt estimada de la població. Sardana d'una compositora molt actual i membre de la Cobla Contemporània, la badalonina Maria Mercè Navarro. 

En la ballada hi participaran les colles sardanistes "Dansaires del Pi" d'Alpicat, Grup Sardanista Balàfia de Lleida, Grup Sardanista d'Arbeca, la colla del Casal de les Borges i la colla sardanista de competició de la capital de les Garrigues "Brut Natura". Les colles realitzaran un galop i ballaran plegades la sardana "L'aplec de Cubells" del compositor Jordi Paulí com exhibició. Brut Natura combinarà sardana de lluïment i de Punts Lliures.

La Cobla Orquestra Montgrins oferirà a partir de 2/4 d'onze de la nit un concert i posterior ball. El concert, dividit en dues parts conté obres de molt variats estils i èpoques. Els assistents al concert gaudiran de peces tradicionals com;  Roses del Brull de Joaquim Serra, A Betlem me'n vull anar, de Josep Prenafeta, amb pinzellades d'òpera "Aida" i "Il trovadore" de Giuseppe Verdi. L'orquestra també interpretarà cançons inoblidables dels anys vuitanta d'autors tan reconeguts com Phil Colins,  Tom Jones, Withney Houston i del conjunt Europe. En el concert no faltaran les cançons nadalenques i alguna sardana.

En el transcurs de la ballada de tarda l'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques sortejarà regals entre eles assistents i també anuncia altres sorpreses. L'Agrupació convida a tots els amics i amigues sardanistes i a tothom que desitgi de gaudir d'una bona estona musical a participar en aquesta especial edició del Sardanadal.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA