Sardalleida

Els sis centres educatius de Balaguer impartiran tallers del Saltem i Ballem

Els sis centres educatius de Balaguer impartiran tallers del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Hi participaran al voltant de 400 alumnes

La futura capitalitat de la Sardana de la ciutat de Balaguer comptarà amb el suport dels centres educatius de la ciutat, els quals han programat, per al primer trimestre de l'any 2022, els tallers d'ensenyament de la Sardana que organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida a través del programa "Saltem i Ballem".

Els tallers s'impartiran en les escoles; Gaspar de Portolà, Àngel Guimerà, Noguera, Mont-roig i l'escola Pia i Vedruna de la capital de la Noguera. Els tallers van adreçats a alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de primària. Un total de 375 nois i noies iniciaran l'aprenentatge de la dansa catalana a partir del mes de febrer. 

Segons Miquel Aige, secretari de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, "aconseguir que el nombre més gran possible d'alumnes dels centres educatius de la ciutat participessin dels tallers d'ensenyament de la sardana, era un dels objectius cabdals de la capitalitat."

El Saltem i Ballem, és el sector d'ensenyament de la Federació amb més de 30 anys de bagatge. Els cursos estan impartits per monitors i monitores amb carnet que els acredita la seva formació i experiència.

"Saltem i Ballem" és el programa d'ensenyament de la sardana promogut per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida que arriba aquest 2022 a la 31a edició. Els cursos estan enfocats a nens i nenes de cicles educatius de primària, secundària o superiors i compten per l'ensenyament amb monitors federats amb experiència sardanista i recursos pedagògics per a les diferents edats de l'alumnat. La programació dels cursos del Saltem i Ballem infantil els pot demanar qualsevol població amb una entitat com a responsable com poden ser, Ampes, Ajuntaments, Agrupació Sardanista, Escola i altres associacions interessades.

Els principals objectius dels cursos del Saltem i Ballem Infantil són: conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana. Aprendre el punteig de la sardana i el galop conèixer la cobla i els instruments que la formen. També fomentar la participació en activitats lúdiques al voltant de la sardana que tinguin lloc a la mateixa població o comarques per tal de dinamitzar la nostra cultura i reforçar el moviment sardanista i la cultura popular.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA