Sardalleida

Elegides les sardanes finalistes del concurs de composició de Balaguer

Elegides les sardanes finalistes del concurs de composició de Balaguer
Autoria imatge: Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

Balaguer presenta la seva capitalitat el dissabte 18 en l'acte de lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2021

Segons informa l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022; el jurat del concurs de composició de sardanes per representar a Balaguer al llarg de la seva capitalitat sardanista, es va reunir el passat dia 9 de desembre per seleccionar les tres sardanes finalistes. El jurat ha fet constar, després d'una llarga deliberació, l'alta qualitat musical de totes les composicions presentades, tant per la concepció i l'originalitat temàtica, com per la instrumentació i el sentit rítmic que invita a ballar-les. Els membres de l'esmentat  jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i  de reconeguda qualificació  musical o artística, van decidir que les sardanes finalistes serien les següents: Carrer d'Avall; amb el lema: Madinat Balagî), Glòria del castell Formós, i com a lema: Que visqui el castell, la sardana i la glòria de la seva gent i Sardanes al Mercadal, amb el lema, Terra de comtes i sarraïns. 

Les tres composicions finalistes seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per la Bellpuig Cobla en el tradicional Concert de Reis, que se celebrarà el pròxim dia 6 de gener, a les sis de la tarda en el Teatre Municipal de Balaguer. En el decurs del concert, el  jurat  determinarà la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents gaudiran amb una mostra de sardanes d'autors o de temes balaguerins, que, posteriorment,  amb un altre recull  de sardanes balaguerines passaran a formar part d'un disc compacte. 

El veredicte  final del jurat  i el del públic, així com  la identitat dels autors, es donarà a conèixer en acabar l'acte. Cal recordar que, llavors,  la sardana  que obtingui el primer premi portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Aquesta primera resolució es pot consultar, tal com preveuen les bases del certamen, a la web de la paeria de Balaguer.

Balaguer presenta la seva capitalitat el dissabte 18 en l'acte de lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2021

Aquest dissabte 18 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda en el Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols se celebrarà el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2021 i la presentació de la Guia Sardanista 2022.

L'acte s'iniciarà amb la presentació de la Guia Sardanista 2022, publicació de referència que recull els principals actes sardanistes anuals de Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya, així com el contacte de diverses cobles i colles sardanistes.

Seguidament, Balaguer, de la mà del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, presentarà els trets bàsics en què fonamenta la seva capitalitat sardanista amb l'avançament dels actes principals de l'agenda. Per aquesta presentació l'Associació Balaguer Capital de la Sardana ha preparat un vídeoclip promocional de la ciutat, de la seva cultura, patrimoni i com no de les colles i activitats sardanistes.

El vídeo promocional es publicarà a les xarxes com una de les primeres eines de difusió de la capital.

A continuació es desvetllarà la ciutat que serà la seu de la Capital de la Sardana el 2024. Recordem que Sant Cugat serà la ciutat que prendrà el relleu a Balaguer l'any 2023.

Tot seguit es lliuraran els premis Capital de la Sardana i les Medalles al Mèrit Sardanista 2021. Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional.

Les entitats guardonades de les terres lleidatanes en aquesta edició són, l'Agrupació Sardanista de Mollerussa, premi a la continuïtat pels setanta-cinc anys de trajectòria, i Premi als Mitjans Audiovisuals al Programa Germanor de Ràdio Tàrrega per haver sobrepassat les 1000 edicions en antena.

La Cobla Berga Jove i el cantant Arnau Tordera amenitzaran musicalment l'esdeveniment. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA