Sardalleida

La Beca Josep Maria Bernat 2021 per a dues intèrprets

La Beca Josep Maria Bernat 2021 per a dues intèrprets
Autoria imatge: Arxiu

La Beca serà lliurada en el tradicional concert de Reis

La 27a Beca Josep Maria Bernat ha tingut dues guanyadores: la contrabaix Neus Camps i la flabiol Mariona Lluna, segons ha decidit el Jurat després de la Final en format d'audició d'aquest dissabte 18 de desembre a Bellpuig.

Neus Camps va arribar a la final amb la interpretació prèvia de la peça obligada per a contrabaix Chanson triste, de Serge Koussevitsky. L'obre lliure que va triar per a l'esdeveniment van ser els 2 primers moviments de Fantasiestücke de Robert Schumann, una obra per a clarinet i piano que també està arranjada per a contrabaix a partir de la versió per a violoncel.

Camps ha expressat a Infosardana que està "molt contenta: ja ho estava el dia de la prova perquè em va anar prou bé, però quan em van avisar que havia guanyat, molt més". Té vint anys i actualment toca el contrabaix a la Berga Jove i estudia Grau Superior de Contrabaix al Conservatori del Liceu de Barcelona.

D'altra banda, Mariona Lluna va triar com a peça classificatòria obligada Le merle blanc d'Eugène Damaré. A la prova final ha interpretat Variacions sobre un tema d'estil popular de Jordi León. Lluna indicia que quan va saber que havia guanyat "vaig sentir emoció després de treballar tant de temps i veure que ho han apreciat perquè "les sensacions quan vaig sortir de la prova eren molt bones".

Lluna té divuit anys i toca a la cobla Rossinyolets i és deixeble de Marcel Sabaté. De La Bisbal d'Empordà ja s'havia presentat l'any passat a la Beca, on va aconseguir un accèssit. Ara mateix estudia el 1r curs del Grau Superior d'Interpretació de Flabiol i Tamborí a l'Esmuc.

El Jurat d'aquesta edició l'han integrat Jordi Giménez, que precisament va guanyar la 1a edició de la Beca; Jesús Ventura, Josep Maria Serracant i Antoni Saladrigues. La Beca s'ha repartit ex aequo entre les dues aspirants i segons Serracant és perquè "costa molt jutjar els 2 instruments comparativament, era injust no atorgar-los el premi alhora".

La previsió és que, com és tradicional, el proper diumenge 9 de gener Bellpuig acolli el concert tradicional de Reis en què el guanyador de la Beca, en aquest cas les 2, ofereixin peces de lluïment. Sembla que preveuen tocar-hi Tap i carabassa, una sardana obligada de contrabaix i flabiol de Ricard Viladesau, entre altres peces pròpies per a cada instrument.

La Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla és una beca que l'Associació Músics per la Cobla i l'Ajuntament de Bellpuig convoquen cada any. El seu objectiu és promoure l'estudi dels instruments que integren la cobla, alhora que vol homenatjar el compositor Josep Maria Bernat. És una beca per a estudiants d'instruments de cobla menors de vint-i-un anys i alguns guanyadors que avui en dia sonen amb força al nostre sector són, per exemple, Ferran Miàs o Aurora Vizentini, alhora que permet besllumar futurs grans intèrprets que amb el pas dels anys es consoliden.

Notícia publicada a : www.portalsardanista.cat 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA