Sardalleida

Concert de Reis a Balaguer

Concert de Reis a Balaguer
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Presentació de les sardanes finalistes del concurs de composició

El dijous 6 de gener de 2022, se celebrarà a Balaguer el tradicional concert de Reis amb la novetat de la presentació de les tres sardanes finalistes del concurs de composició i l'elecció de la sardana que representarà a Balaguer al llarg de l'any de la capitalitat sardanista.

Les sardanes que opten a proclamar-se com a guanyadora del concurs són les composicions; Carrer d'Avall; amb el lema: Madinat Balagî), Glòria del castell Formós, i com a lema: Que visqui el castell, la sardana i la glòria de la seva gent i Sardanes al Mercadal, amb el lema, Terra de comtes i sarraïns. 

Les tres composicions finalistes seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per la Bellpuig Cobla en el tradicional Concert de Reis, que se celebrarà el pròxim dia 6 de gener, a les sis de la tarda en el Teatre Municipal de Balaguer. En el decurs del concert, el  jurat  determinarà la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents gaudiran amb una mostra de sardanes d'autors o de temes balaguerins, que, posteriorment,  amb un altre recull  de sardanes balaguerines passaran a formar part d'un disc compacte. 

El veredicte  final del jurat  i el del públic, així com  la identitat dels autors, es donarà a conèixer en acabar l'acte. Cal recordar que, llavors,  la sardana  que obtingui el primer premi portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.

El jurat ha fet constar, després d'una llarga deliberació, l'alta qualitat musical de totes les composicions presentades, tant per la concepció i l'originalitat temàtica, com per la instrumentació i el sentit rítmic que invita a ballar-les. El jurat del concurs de composició ha estat integrat per persones vinculades al món de la sardana i  de reconeguda qualificació  musical o artística.

Balaguer iniciarà els actes de la Capital de la Sardana 2022 el pròxim 19 de març amb una atapeïda i completa agenda d'activitats sardanistes i culturals. En paraules del paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, pronunciades en l'acte de lliurament dels Premis Capital de la Sardana, "el projecte balaguerí es basa en tres pilars;  retornar el protagonisme i el seguiment de la sardana a la ciutat, treure-la de l'àmbit còmode creant sinergies amb la resta dels àmbits culturals i com a capital de la sardana, donar a conèixer Balaguer, tant la seva gent com a la ciutat, i com no, el territori de Ponent".




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA