Sardalleida

Fonts de Valldans participa en l'especial de Cap d'Any de Lleida TV

Fonts de Valldans participa en l
Autoria imatge: Fonts de Valldans. Adifolk 2021

El programa s'enregistra íntegrament de la població de Ponts

La colla sardanista Fonts de Valldans de Ponts va participar en el programa especial de Cap d'Any emès per Lleida TV la nit del 31 de desembre. El programa fou enregistrar en la localitat de la Noguera el dissabte 18 de desembre de 2021 i va comptar amb la participació d'altres associacions culturals de la població.

M. Àngels Vilella va recordar que la colla sardanista Fonts de Valldans es va fundar l'any 1965 i començà la seva participació en els concursos del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma l'any següent. Després d'uns anys d'inactivitat,  la Colla reapareix el 2021, a petició de l'ajuntament, en el concurs de colles que s'organitzà a la població. En aquest concurs, Fonts de Valldans hi participa  amb dues rotllanes d'antics dansaires. Aquest fet va ser l'espurna que va animar als sardanistes a reprendre l'activitat com a colla de competició. Des de l'any 2002, Fonts de Valldans participa de forma regular en els concursos de colles sardanistes organitzats per l'Acstell. Vilella, en l'entrevista, recorda que la colla, encara que manté el nom de l'antiga colla de Ponts, actualment està formada per dansaires de diverses poblacions com Oliana, Ponts, Sanahuja, Guissona, Artesa de Segre, Lleida, Bellcaire d'Urgell, Tàrrega i Miralcamp. 

Fonts de Valldans va participar aquest estiu en l'Aplec Internacional Adifolk que se celebrà a l'Alguer. La colla sardanista va ballar en la modalitat de lluïment la sardana, Porta-la amb tu del compositor de la Catalunya Nord, Olivier Marquès.

Enllaç al programa de Lleida TV Abraçades pel 2022. (Colla sardanista minut 55:10)





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA