Sardalleida

Arranca una nova edició del concurs de la Sardana de l'Any

Arranca una nova edició del concurs de la Sardana de l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El concurs aplega les sardanes de l'any 2020 i 2021

Aquest cap de setmana del 8 al 10 de gener arranca una nova edició del Concurs de la Sardana de l'any amb l'emissió i votació de les primeres sardanes presentades en la ronda de les eliminatòries. Aquesta primera fase s'acabarà el cap de setmana del 26 i 27 de març en la qual els oients hauran escoltat i votat la seva composició preferida entre les 48 sardanes presentades. Cada eliminatòria comptarà amb 4 sardanes cadascuna, de les quals, la més votada passarà directament a semifinals. També es classificaran per la següent ronda les tres sardanes amb més vots, però que no hagin guanyat en la seva semifinal.

La configuració de les tres sardanes que s'enfronten en cadascuna de les cinc  semifinals, se celebrarà mitjançant un concurs que s'emetrà també en directe pel canal de YouTube de la Confederació Sardanista de Catalunya. Aquesta segona ronda tindrà lloc entre els caps de setmana del 9 i 10 d'abril i el 14 i 15 de maig. Les sardanes guanyadores conjuntament amb les 3 sardanes més votades, però que hagin guanyat passaran a la Final.

Com als anteriors hi haurà 3 categories: el Premi Popular, a partir dels vots rebuts pel col·lectiu sardanista; el Premi de la Crítica, segons els mèrits musicals que valorarà un Jurat i el Premi Joventut, per a autors menors de trenta anys, que també concedirà un Jurat. Com a novetat, es proposa als oients a votar quina sardana, a parer seu, pot ser la guanyadora del Premi Joventut i del Premi de la Crítica, i entre els encertants se sortejarà un premi especial.

El Comitè Seleccionador de les sardanes que participen en el concurs ha estat integrat pels músics; Lluís Alcalà, Olivier Marquès i Miquel Castro, i els sardanistes no músics, Margarida Franch i Víctor Martínez. Els músics d'aquest Comitè no participaran en aquesta edició del concurs, "per tal de garantir la imparcialitat i la igualtat d'oportunitats" de tots els participants.

El públic que desitgi participar amb els seus vots pot fer-ho per dos camins diferents, però que són excloents entre elles. Pot votar per internet directament en la pàgina web del concurs (www.lsda.cat) amb un màxim de tres vots per document d'identitat i una segona opció a través de les emissores de ràdio avalades per l'organització del concurs.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA