Sardalleida

Dani Gasulla guanya el concurs de composició de sardanes de Balaguer

Dani Gasulla guanya el concurs de composició de sardanes de Balaguer
Autoria imatge: Miquel Aige. Assoc. Balaguer Capital de la Sardana 2022

L'elecció de la composició guanyadora es va celebrar en el transcurs del concert de Reis.

"Carrer d'Avall", nom original de la sardana del compositor de Martorell, Dani Gasulla, fou la composició escollida per representar a la ciutat de Balaguer com a Capital de la Sardana 2022. Les altres dues finalistes han estat "Sardanes al Mercadal" de Joan Moliner de Vilanova i la Geltrú, el qual ha rebut el premi del públic i "Glòria del Castell Formós" del jove músic de Bagà, David Quintana.

El jurat del concurs format per Neus Puig, Miquel Castro, Jordi Guixé, Josep Maria Simón, Antoni Saladrigues i Miquel Aige com a secretari, van decidir proclamar la sardana "Carrer d'Avall" guanyadora del concurs de composició i tal com estableixen les bases de participació, passarà a denominar-se Balaguer Capital de la Sardana 2022. La sardana guanyadora està dotada amb un premi de 1.200 euros i les altres dos finalistes amb un premi de 300 euros. La composició premiada pel públic rep un premi addicional de 200 euros.

L'elecció va tenir lloc en el transcurs del tradicional  concert de Reis que se celebra anualment en el Teatre Municipal de Balaguer. Com a novetat, a banda del concurs, les deu sardanes interpretades en el concert per la Bellpuig Cobla s'han enregistrat en directe i formaran part d'un futur disc compacte amb altres composicions sardanistes que s'enregistraran en un estudi.

Segons Jaume Marvà, president de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022, el concert és un primer pas per recollir i catalogar totes les sardanes dedicades a la ciutat, a la seva gent o als indrets característics que s'han estrenat al llarg dels anys.

Les deu sardanes interpretades per la Bellpuig Cobla van ser; Balaguer m'enamora d'Enric Aguilar, Verge del Miracle d'Enric Sauret, Aimat Balaguer de Ricard Viladesau, Balaguer cel de la Terra Ferma de Francesc Amorós; Lo pont de Balaguer de Dani Gasulla, Deliciós Mercadal de Francesc Safont, Balaguer ciutat comtal de Jaume Ventura i les tres finalistes del concurs, Carrer d'Avall de Dani Gasulla, Sardanes al Mercadal de Joan Moliner i Glòria del Castell Formós de David Quintana. 

Dani Gasulla Porta (Mataró 1970) és farmacèutic, músic, compositor i director de cobla. Debutà com a instrumentista de fiscorn a la cobla Juvenil Ciutat d'Igualada, d'on passà a la Ciutat de Terrassa. També ha col·laborat com a músic o director en les formacions; Ciutat de Cornellà, Cobla-orquestra Nocturna d'Igualada, Cobla Ressò Contemporània i la Banda de Música d'Igualada. Actualment, és el director de la Cobla Tres Vents de la Catalunya Nord. Gasulla ha estat distingit amb nombrosos premis i  reconeixements al llarg de la seva carrera com a músic i compositor.

Balaguer Capital de la Sardana donarà el tret de sortida a l'agenda d'activitats com a capital el pròxim 19 de març amb l'acte de proclamació, el qual inclourà un concert d'en Roger Mas i la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. 

(Vídeo enregistrat per Ràdio Balaguer)


VÍDEO RELACIONAT



0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA