Sardalleida

Sardanes a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques

Sardanes a la Fira de l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La placeta del Terrall serà l'escenari de la ballada

La Fira de l'Oli de les Borges Blanques amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista de la capital de les garrigues, programa una nova edició de la ballada de sardanes en el marc de la Fira.  L'acte sardanista se celebrarà el dissabte 22 de gener a 2/4 d'1 del migdia en la placeta del Terrall amb la cobla Lo Castell en l'apartat musical.

La ballada comptarà amb l'exhibició de les colles i grups sardanistes; Fonts de Valldans de Ponts, Dansaires del Pi d'Alpicat, el Grup Sardanista Balàfia de Lleida, Somnis del Pla de Mollerussa, i les colles de les Borges Blanques, Brut Natura i el grup del Centre Cívic de la població.

Les colles participants es presentaran al ritme d'un Galop, ballaran la sardana "A la Feli" de René Picamal en la modalitat de lluïment i "Somnis de colors" d'Alfred Abad en Punts Lliures. 

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques espera que la ballada a la Fira de l'oli sigui el punt d'inflexió en la recuperació definitiva de l'agenda sardanista a la ciutat. Recordem que l'ajuntament va cancel·lar el passat mes de desembre el tradicional Sardanadal a conseqüència de l'increment de contagis de la sisena onada de la pandèmia.

L'entitat sardanista té programats com actes principals per aquest 2022, a bada de les nombroses ballades al llarg de l'any, l'Aplec de la Sardana pel dissabte 30 de juliol, el Concurs de Colles Sardanistes previst pel diumenge 4 de setembre i Sardanadal el dissabte 17 de desembre. 

Per altra banda, la colla sardanista de competició de les Borges Blanques, Brut Natura,  ha iniciat els entrenaments amb la vista posada en el calendari de la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma organitzat per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) amb el suport de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. El calendari de la competició es publicarà pròximament a falta de tancar alguna data. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA