Sardalleida

Suport sardanista a Balaguer Capital de la Sardana 2022

Suport sardanista a Balaguer Capital de la Sardana 2022
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Les publicacions sardanistes de la demarcació de Lleida inclouran el logotip de la Capital 2022

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, amb la voluntat de potenciar i difondre les activitats organitzades per Balaguer Capital de la Sardana 2022, inserirà el logotip de la capitalitat en els suports promocionals (cartells, díptics, web, xarxes socials) de les activitats sardanistes que s'organitzin directament des de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i les sectorials de l'Acstell, la Coordinadora d'Aplecs i el Saltem i Ballem.

Des de la Federació es demanarà, a les entitats adherides, que se sumin a la campanya de suport i difusió de la capitalitat sardanista amb la inserció del logotip també en els cartells i publicacions de les activitats organitzades per les agrupacions.

Amb aquest gest, des d'un col·lectiu tan important i que aplega molts associats com és el sardanista, es congratula pel fet de designar Balaguer com a Capital de la Sardana i alhora recorda que la Sardana és la dansa nacional del nostre país i alhora, pilar fonamental i indiscutible de la nostra cultura i de les nostres tradicions.

La capital de la Noguera donarà el tret de sortida als actes de la capitalitat amb la proclamació que se celebrarà en el Teatre Municipal de Balaguer el pròxim 19 de març de 2022. Els actes es perllongaran fins finals de febrer de 2023 amb una atapeïda agenda sardanista i cultural que pretén donar a conèixer la ciutat arran de país i alhora reivindicar el paper de la sardana com a eina cultural.

Capital de la Sardana té com a objectius principals contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural dels territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a capital de la Sardana tant a l'interior com a l'exterior de les fronteres polítiques del país.

Qualsevol municipi pot aspirar a ser designat com a capital de la Sardana. Per ser-ho ha de presentar la corresponent candidatura i ser avaluat per la comissió, d'entre les candidatures presentades en cada edició.

Balaguer Capital de la Sardana 2022 rep el testimoni de Sant Feliu de Guíxols 2021. Les anteriors ciutats Capital de la Sardana han estat, Arenys de Munt el 2013, Barcelona 2014, Calella 2015, Mollerussa 2016, Figueres 2017, Montblanc 2018 i Perpinyà el 2019. La crisi sanitària va obligar a posposar els actes de l'any 2020 al 2021.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA