Sardalleida

Cervera obre l'agenda dels concursos individuals de sardana revessa

Cervera obre l
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

El concurs recupera l'Auditori com a seu de l'esdeveniment

El Campionat Individual de Sardana Revessa té la seva primera cita el pròxim diumenge 6 de febrer en la vila de Cervera. El concurs se celebrarà a partir de 2/4 de 12 del migdia en l'Auditori de la Capital de la Segarra situat en el carrer Major de la població.

A les 11 del matí s'obriran les inscripcions per a totes les persones interessades a participar en el concurs, el qual comptarà amb la direcció musical del revessaire i dansaire Joan Manuel Paños i amb la Cobla Tàrrega en la interpretació de les sardanes.

Els participants, dividits en les categories d'Aleví, Juvenil, Veterà i Gran, hauran d'esbrinar el tiratge de les vuit sardanes revesses interpretades per la cobla. Un cop finalitzat el concurs, i després d'una breu pausa, la Cobla Tàrrega amenitzarà la matinal amb un petit concert de sardanes. Posteriorment, es donaran a conèixer els resultats del concurs en cadascuna de les categories i es procedirà al lliurament de premis i records.

Recordem que l'any 2021 i per les normes sanitàries imperants en el mes de febrer, el concurs de Cervera se celebrà el primer dissabte del mes de juliol. Aquest 2022, Cervera recupera les dates habituals del concurs, però no durà a terme el curs d'iniciació a la revessa que impartia Joan Manuel Paños abans del concurs. L'organització espera poder-lo recuperar en futures edicions.

L'organització té previst aplicar totes les normes sanitàries en vigor per tal de garantir la seguretat de totes i tots els participants. 

La sardana revessa és bàsicament un tipus d'enigma musical que consisteix a esbrinar el nombre de compassos de dos temes musicals que s'interpreten de forma encadenada. S'anomenen així perquè l'autor ha compost la música amb l'expressa intenció de desorientar la persona que intenti comptar-les. 

El concurs està organitzat per la Colla Sardanista Jovencells i el cerverí  Joan Castellà, amb el suport de la Paeria de Cervera, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) i el projecte revesses.cat.

La resta de l'agenda d'aquesta modalitat sardanista la completen els concursos d'Olot el 6 de març, Mollerussa el 9 i Terrassa el 16 d'octubre i Girona l'1 de novembre.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA