Sardalleida

Trenta-vuit participants en el concurs individual de sardana revessa de Cervera

Trenta-vuit  participants en el concurs individual de sardana revessa de Cervera
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La Colla Sardanista Jovencells aprova amb nota l'organització de l'esdeveniment

L'organització del concurs individual de sardana revessa de Cervera va recuperar l'Auditori de la Capital de la Segarra com escenari per celebrar el concurs el passat diumenge 6 de febrer. També, aquesta 23a edició recupera les dates habituals del concurs de la ciutat, ajornat al mes juliol el passat any 2021 per les restriccions sanitàries.

Per categories hi van participar tres revessaires en categoria Infantil, sis en Juvenil, quinze en Veterans i catorze en categoria Grans. La Cobla Tàrrega ha estat la formació que ha interpretat les 8 sardanes a concurs sota l'atenta mirada de Joan Manuel Paños. Destaquem la nombrosa participació dels dansaires de la colla Demà Jovencells, amb un total de cinc participants en categoria Juvenil i un en Infantil i els dos representants de la colla Jovencells en categoria Gran. També la primera posició en categoria Juvenil, amb una excel·lent puntuació, de la sardanista cerverina Berta Pedrós amb 145 punts, igualant la puntuació obtinguda pels concursants en categoria gran i veterans. Pedrós es revela com una jove candidata a destacar com a revessaire en futurs campionats. 

En categoria Infantil, la primera posició va ser per Ivet Atsarà de Terrassa, Ricard Lloret de Malgrat de Mar, Jordi Prats i Montse Olivé de Barcelona, van protagonitzar un triple empat en categoria Veterans i Sandra Graupera de Mataró es proclama guanyadora en la categoria de Grans.

La Colla Sardanista Jovencells ha superat amb nota, el repte d'organitzar un concurs de revesses. La quinzena de joves sardanistes de les colles Demà Jovencells i Jovencells van demostrar, una vegada més, la gran capacitat organitzativa que els caracteritza. 

La Cobla Tàrrega va sorprendre els assistents a l'acte amb la interpretació, fora de concurs, d'una sardana amb tirades de quatre sardanes diferents. Així, i com a nexe d'unió entre elles la celebració de Balaguer Capital de la Sardana 2022, van interpretar una sardana amb la primera tira de curts de Bellpuig Ciutat Pubilla d'en Conrad Saló, una segona tira de llargs de Lleida Ciutat Pubilla de Ricard Viladesau, una tercera tirada de curts de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 d'Òscar Barqué i una última tirada de llargs de Cervera Ciutat Pubilla de Carles Santiago.

La resta de concursos se celebraran el sis de març a Olot, el nou i setze d'octubre a Mollerussa i Terrassa i el primer dia de novembre a Girona. El Concurs de revesses de Cervera està organitzat per la Colla Jovencells, amb el suport de la Paeria de Cervera, la Unió de colles sardanistes de Catalunya i l'Acstell amb la col·laboració de revesses.cat.




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA