Sardalleida

Ponts obre el campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma

Ponts obre el campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma
Autoria imatge: Colla Fonts de Valldans. Josep Blasi

Dinou concursos programats per aquest any 2022

El diumenge 27 de febrer se celebrarà el primer concurs de la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma organitzat per l'Acstell. La vila de Ponts donarà el tret de sortida en aquesta edició marcada per la recuperació de l'activitat sardanista i la incorporació en l'agenda de tres nous concursos.

Un total de dinous concursos configuren l'agenda del campionat a les terres lleidatanes del mes de febrer fins últim concurs a Balaguer en el mes de novembre. Com a novetat aquest 2022 es recupera el concurs de Rosselló, s'estrena el concurs de Bellcaire d'Urgell i el de Golmés passa d'exhibició a ser concurs puntuable del campionat. L'agenda també recull els concursos individuals de revessa de Cervera, celebrat el passat diumenge 6 de febrer i el de Mollerussa previst pel dia 9 d'octubre.

La Plaça Planell de la vila de Ponts acollirà una nova edició del concurs de colles el diumenge 27 de febrer a les 12 del migdia amb la cobla Vents de Riella en l'apartat musical. 

La resta de concursos de l'agenda del Campionat de l'Acstell està composta pel concurs d'Almacelles el diumenge 6 de març i Rosselló el 3 d'abril. El mes de maig se celebraran els concursos de Lleida el dia 7, Linyola el dissabte 21, Bellcaire d'Urgell el diumenge 22 i Agramunt el dissabte 28.

El mes de juny els concursos d'Ivars d'Urgell el diumenge 5, Mollerussa el diumenge 12 i Golmés el dissabte 18. Com és habitual, l'agenda dels concursos fa una aturada en l'època estival per reprendre el calendari el dissabte 3 de setembre amb els concursos d'Encamp i de Vilanova de Bellpuig. La resta del mes de setembre se celebren els concursos de Borges Blanques el diumenge 4, Tàrrega el diumenge 11 i Cervera el diumenge 25. El primer dia del mes d'octubre, dissabte 1, es durà a terme el concurs de Verdú, al qual seguiran els de Preixana el dia 16 i Bellvís el dia 30 ambdós en diumenge i en el mateix mes d'octubre.

Balaguer tancarà un any més el campionat de la demarcació de Lleida, amb la Celebració del "Trofeu Ciutat de Balaguer", i també l'últim concurs del Campionat de Catalunya.

El Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma està organitzat per l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (Acstell) amb el suport de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i els ajuntaments de les poblacions seus dels concursos. També compta amb el suport de les institucions com la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Generalitat de Catalunya.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA