Sardalleida

Sardanistes de Ponent, projecte audiovisual de l'Acstell

Sardanistes de Ponent, projecte audiovisual de l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Mantenir la memòria històrica del món de les colles sardanistes, com a objectiu principal del projecte


En la presentació de les agendes i projectes per aquest 2022 del passat dissabte 29 de gener, Albert Masagué, president de l'Acstell avançava tot un seguit de novetats i objectius per aquest any amb una forta presència de les colles sardanistes i el món que les envolta a les xarxes socials mitjançant vídeos promocionals.

Aquesta setmana s'estrena el projecte "Sardanistes de Ponent", una recopilació d'enregistraments en vídeo de persones vinculades a les colles sardanistes i a la competició. La finalitat principal del projecte és salvaguardar la memòria sardanista a les Terres de Ponent a través de les vivències i experiències de sardanistes que han destacat en la seva participació en el foment i ressò de la sardana en l'àmbit de les colles sardanistes. 

El projecte final constarà de quatre blocs de sis enregistraments cadascun d'ells. Els vídeos del primer bloc es publicaran de forma quinzenal a partir del dijous 17 de febrer amb l'emissió del primer capítol amb el sardanista mollerussenc Rafel Calvet. El seguiran Joan Castellà de Cervera, Antonieta Tella d'Agramunt, Marcel·lí Teixidó de Castellserà, Josep Maria Roset d'Almacelles i Pilar Torrades de Vilanova de Bellpuig.

El segon bloc recollirà les experiències i vivències de sardanistes de la part nord de la demarcació de Lleida per donar veu a altres indrets geogràfics on la sardana ha tingut presència molt important i encara està present en moltes agendes dels pobles i viles del Pirineu. Un tercer bloc que donarà la paraula als dansaires joves de les colles que participen en el campionat en el moment actual i tancarà el projecte un recull de personatges proposats pels mateixos sardanistes.

El projecte està patrocinat per l'Acstell i realitzat pel departament de comunicació de la Federació amb la finalitat d'aconseguir que el personatge i sobretot el que expressa siguin realment els protagonistes per damunt de grans efectes tècnics. Els enregistraments es publicaran en el canal de YouTube i resta de xarxes i canals de comunicació de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i de les sectorials que la componen. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA