Sardalleida

La sardana en el Dia Internacional de les Dones celebrat a Balaguer

La sardana en el Dia Internacional de les Dones celebrat a Balaguer
Autoria imatge: Eric Berga

Els alumnes del programa Saltem i Ballem omplen de rotllanes la Plaça Mercadal.

El dimarts vuit de març la ciutat de Balaguer va celebrar els actes del Dia Internacional de les Dones amb un acte central a la Plaça Mercadal amb la participació dels 243 alumnes dels centres escolars de la ciutat que participen en els tallers d'aprenentatge de la Sardana organitzats pel Saltem i Ballem.

Les tres sardanes que va interpretar la Cobla Tàrrega van ser de la compositora lleidatana, Marimén Gratal. 

Les i els dansaires s'han presentat a plaça amb un vistós Galop de presentació, formant a continuació 10 rotllanes. Les sardanes interpretades i ballades en la modalitat de Lluïment ha estat Jocs de "Mainada" i "Som així". Cal destacar que l'escola Mot-roig s'ha atrevit a interpretar aquesta segona sardana en la modalitat de Punts Lliures. La ballada ha finalitzat amb un parell de grans rotllanes per ballar la sardana de germanor "Boira de Ponent".

Marimén Gratal ha reivindicat en el seu parlament el paper de les dones en el camp de la composició i interpretació, un camp que s'obre i dona pas a poc a poc a noves instrumentistes i compositores que demostren el seu gran talent. 

Aquesta trobada d'escoles que participen en el programa del Saltem i Ballem se'n marca en els actes previs a la proclamació de Balaguer Capital de la Sardana que tindrà lloc en al Capital de la Noguera el pròxim dissabte 19 de març de 2022 i convertirà a la ciutat lleidatana en el centre del món sardanista fins al mes de febrer de 2023.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA