Sardalleida

Dora Prats i Josep Amorós Premis Capital de la Sardana

Dora Prats i Josep Amorós Premis Capital de la Sardana
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els premis es lliuraran a Balaguer el mes de desembre

El passat dissabte 19 de març, en el transcurs de l'acte protocol·lari de proclamació de Balaguer com a Capital de la Sardana 2022, la Confederació Sardanista de Catalunya va donar a conèixer els guardonats i premiats amb les medalles i els premis Capital de la Sardana 2022.

En l'apartat a la dedicació han estat guardonats els sardanistes balaguerins Dora Prats i Josep Amorós. Les Medalles i Premis Capital de la Sardana són la més alta distinció que s'atorga en el món sardanista.  

Segons consta en la nota de premsa publicada en la pàgina de Balaguer Capital de la Sardana 2022, el premi a Josep Amorós, s'atorga per la seva activitat sardanista des del 1965. Va ser un dels fundadors de les colles Verge del Miracle i Barres i Escacs, també va cooperar a activar les colles infantils i juvenils de Balaguer. Va ser membre de la junta dels Amics de la Sardana d'aquesta població i en diverses ocasions ha estat al capdavant de l'organització del concurs. També va formar part de la junta directiva de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes. Com a monitor del Saltem i Ballem ha fet cursos de sardanes a diverses poblacions de la Noguera i el Pla d'Urgell. Recordem també que el 2006 va rebre el premi Rotllana, guardó únic que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista, però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d'actuació.

A Dora Prats, per la seva tasca continuada durant més de 50 anys en el món de la sardana, primer com a dansaire i més endavant com a capdansera de la colla Verge del Miracle. Com a monitora ha organitzat i ha impartit cursos per a infants i adults arreu de la comarca. Ha format part de la junta directiva del Saltem i Ballem i des de fa anys és membre de l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes.

El lliurament d'aquests Premis tindrà lloc el dia 17 de desembre a Balaguer. 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA