Sardalleida

Les Assemblees aproven la gestió de la Federació i sectorials

Les Assemblees aproven la gestió de la Federació i sectorials
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

Una trentena d'entitats participen en la convocatòria

El passat dissabte 2 d'abril es van celebrar en el Casal Lapallavacara de Balaguer les assemblees generals anuals de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i de les sectorials d'ensenyament, concursos de colles i aplecs de la sardana.  

La trobada recupera el seu caràcter presencial, però també s'ha pogut participar a través d'una plataforma virtual. El format de celebrar les assemblees dels diferents sectors sardanistes en una mateixa jornada compta amb el beneplàcit de les entitats implicades perquè és una manera de poder assistir a tots els debats, ja que la majoria d'agrupacions organitzen activitats que impliquen tots els àmbits del món sardanista.

La trobada sardanista va comptar amb la presència d'en Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, participació que va agrair en nom de totes les sectorials el president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, en Carles Vall.

El primer a intervenir va ser Albert Masagué, president de l'Acstell. Masagué va valorar molt positivament que per aquesta edició del 2022 s'han programat un total de dinou concursos de colles sardanistes i dos d'individuals de sardana revessa. També ha destacat la recuperació del concurs de colles de Rosselló, els nous concursos de Bellcaire d'Urgell i Golmés i el Campionat de Catalunya de Punts Lliures en el marc dels actes de Balaguer Capital de la Sardana 2022.

En la seva intervenció va destacar la creació de continguts audiovisuals per part de l'Acstell com a eina de suport a la difusió de la sardana. Masagué va reconèixer la factura que ha suposat aquests dos anys d'inactivitat en moltes colles, però està convençut que l'esforç constant per part de les diferents entitats i dels dansaires permetran sortir reforçats d'aquesta crisi.

Ester Llovera, presidenta de la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques lleidatanes, va agafar el relleu a Albert Masagué. Llovera va remarcar l'esforç d'agrupacions i entitats per no deixar de programar concerts al llarg de la pandèmia i de la recuperació de l'agenda d'aplecs de la sardana per aquest 2022. Destacar com a novetat els cinquanta anys de l'Aplec de Preixana que se celebrarà el pròxim Dilluns de Pasqua i la celebració del primer aplec de la sardana a Bellcaire d'Urgell el primer de maig, l'aplec de la vila de Ponts programat pel mes d'agost i la recuperació de l'Aplec de les Franqueses de Balaguer pel vuit de maig. Un total de vint-i-un aplecs s'han programat per aquest any, fet que evidencia l'interès del món sardanista per recuperar aquestes tradicionals ballades que són punt de trobada del món sardanista lleidatà.

En l'apartat de renovació de la junta, Llovera va comentar que entraran a formar part de la direcció les agrupacions de les Borges Blanques i Mollerussa. També va aprofitar l'assemblea per acomiadar-se del càrrec de presidenta i que ben aviat es convocarà una reunió de la nova junta per decidir els nous càrrecs.

L'Associació Balaguer Capital de la Sardana va oferir a totes i tots els assistents un  refrigeri en la pausa entre assemblees en la terrassa del mateix centre Lapallavacara. 

Les següents en prendre la paraula van ser les representants del programa d'ensenyament de la sardana, Pilar Torrades, Montse Carulla i Annabel Caba. Les representants del sector de l'ensenyament han valorat molt positivament el fet d'introduir una dansa tradicional per poder-la transmetre als alumnes. La dansa recuperada "La Galop de Balaguer" serà la primera d'aquesta nova aposta. Saltem i Ballem es marca com a objectius prioritaris recuperar els talles d'ensenyament en les comarques del nord com els Pallars i l'Alt Urgell. També està en cartera poder mantenir reunions amb els responsables de casals i esplais per trobar una fórmula per introduir la sardana en les seves activitats grupals.

La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida va cloure el torn de les assemblees amb la intervenció del president en Carles Vall, Elena Santamaria com a tresorera i Joaquim Fabrés com a Cap de premsa.

Vall va destacar la gran tasca duta a terme per les sectorials i recordar que la demarcació de Lleida és l'única de Catalunya que compta amb una Federació que agrupa a tots els àmbits sardanistes. També va recalcar la importància que esdevindrà Balaguer com a Capital de la Sardana per donar a conèixer a la resta de país el potencial de la capital de la Noguera i alhora, el moviment sardanista lleidatà. Vall va destacar l'agenda de Balaguer Capital de la Sardana per la seva riquesa i quantitat i qualitat d'activitats i va aprofitar per agrair a l'Associació i a la Paeria l'esforç que significa acollir un programa tan extens. 

Els participants van aprovar per majoria la gestió dels comptes i l'organització de les diferents activitats.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA