Sardalleida

Cinquanta anys de l'Aplec de la sardana de Preixana

Cinquanta anys de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista de Preixana

L'organització ha preparat tot un seguit d'actes per celebrar-ho

Preixana celebra l'edició número cinquanta de l'Aplec de la Sardana en l'Ermita de Montalbà. Una celebració ajornada durant dos anys a causa de les restriccions sanitàries. Per celebrar tan important efemèride, l'ajuntament de la població ha organitzat tot un seguit d'actes. L'Aplec de Preixana, celebrat sempre en el Parc de l'Ermita de Montalbà, coincideix des de la seva primera edició amb el Dilluns de Pasqua i les tradicionals trobades per menjar "La Mona".

L'any 1971 se celebrà la primera edició de la trobada sardanista organitzada per l'associació Joventut Cultural i Recreativa de Preixana. Un aplec que s'ha convertit amb el pas dels anys en un dels més antics i amb més trajectòria de la demarcació de Lleida.

Les activitats s'iniciaran a 2/4 de 12 del migdia amb l'enlairament de la senyera i la inauguració del monument commemoratius del 50è aniversari.

Al llarg de la jornada, tothom que ho desitgi, podrà visitar l'exposició fotogràfica dedicada a commemorar, a través de les imatges, els cinquanta anys de trajectòria de l'aplec. Les fotografies estaran acompanyades per una exposició de banderins sardanistes.

A les 12 del migdia, els sardanistes gaudiran de la primera de les ballades de sardanes a càrrec de la Bellpuig Cobla. En el transcurs de la ballada, la colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida, Dolç Infern, farà una exhibició de Punts Lliures, una de les modalitats més espectaculars de la sardana. També se celebrarà al llarg del matí un concurs de dibuix adreçat tots i totes les nenes i nens que hi vulguin participar.

A les cinc de la tarda s'ha programat la segona ballada de sardanes amb la Bellpuig Cobla i l'actuació de la Colla Geganters de Preixana. Seguidament, se celebrarà l'acte institucional de l'aniversari amb els parlaments de les autoritats, els reconeixements a la tasca desenvolupada i un pastís d'aniversari. L'organització sortejarà entre tots els assistents una tradicional "Mona de Pasqua". 




0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA