Sardalleida

A la venda el CD de Balaguer Capital de la Sardana 2022

A la venda el CD de Balaguer Capital de la Sardana 2022
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

El disc compacte recopila setze sardanes balaguerines

L'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 amb el suport de la Paeria de la ciutat, han presentat i posat a la venda el disc compacte amb un recull de setze sardanes amb motiu de la capitalitat sardanista.

El CD es podrà adquirir a l'Oficina de Turisme de la capital de la Noguera al preu de 10 euros i el dia de Sant Jordi en la parada que muntarà l'Associació. 

Les sardanes que componen el CD són composicions relacionades totes amb la capital de la Noguera i inclou la sardana Balaguer Capital de la Sardana 2022. Les sardanes del disc compacte són: "Sardanes al Mercadal" de Joan Moliner; "Balaguer cel de la Terra Ferma" de Francesc Amorós; "Balaguer m'enamora" d'Enric Aguilar; "Glòria del Castell Formós" de David Quintana; "Aimat Balaguer" de Ricard Viladesau; "Balaguer Ciutat Comtal" de Jaume Ventura; "Deliciós Mercadal" de Francesc Safont; "Verge del Miracle" de l'Enric Sauret; "La plaça de Balaguer" de Josep Baró; "Els teus ulls blaus" de Domènec Cardenyes; "La font dels enamorats" de Nadal Puig; "La Petita Maria Creu" d'Enric Botigué, "Cant d'Esperança" de Romà Pujades; "Balaguer roc del pi" de Vicenç Machacon i dues sardanes del compositor de Martorell, Dani Gasulla, "Lo pont de Balaguer" i "Balaguer Capital de la Sardana 2022". Aquesta darrera va ser la composició escollida per representar a la ciutat com a Capital de la Sardana 2022 en el concurs de composició de sardanes de Balaguer convocat el passat estiu.

Segons declaracions de Jaume Marvà, president de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana: "el CD és fruit també d'un treball de recuperació del patrimoni musical de Balaguer. Tenim cent anys de cultura sardanista i en aquest segle no s'ha parat d'escriure sardanes dedicades a Balaguer o hi ha hagut gent de la ciutat que han escrit sardanes. Volíem que això quedés com a patrimoni i, per tant, vam fer una primera feina d'inventariar i a partir d'aquí es van triar 16 sardanes de 16 compositors diferents".

El disc compacte es va enregistrar en dues parts, una primera en directe en el concert del dia de Reis i una segona posterior per la mateixa Bellpuig Cobla. La caràtula del CD és una il·lustració del dissenyador balaguerí Jordi Calvís. L'Associació, davant la bona acollida que ha tingut el disseny, ha decidit incorporar-la com a imatge gràfica de tota la capitalitat, i de la que també se n'han fet imants i xapes. El també balaguerí Marcel Bergé signa la fotografia de l'interior de la caràtula.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA