Sardalleida

Trobada intercomarcal escolar del Saltem i Ballem

Trobada intercomarcal escolar del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els alumnes del Saltem i Ballem demostraran el que han après en els tallers de sardanes 


Els cursos i tallers organitzats pel Saltem i Ballem, branca de l'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, clouran amb una gran trobada el pròxim dissabte 30 d'abril en la ciutat de Balaguer.

La Trobada escolar, que arriba a la 30a edició, s'iniciarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda en la Plaça dels Països Catalans, al costat de l'estació d'autobusos de la Capital de la Noguera. 

El programa es començarà amb les inscripcions de les escoles i grups participants. Seguidament, se celebrarà la primera part de l'espectacle "Gira i Gira" del Grup Pocasol3. A continuació els alumnes es presentaran amb un Galop de Lluïment, demostraran les seves habilitats sardanistes ballant la sardana "Amb aire festiu" del compositor Marí de Joan i interpretada per la Bellpuig Cobla.

A continuació, el Paer en Cap de Balaguer i altres autoritats dirigiran unes paraules als participants de la trobada sardanista i es procedirà al lliurament dels obsequis i records a les escoles. La segona part de la Trobada començarà amb "La Galop de Balaguer" dansa recuperada i que els alumnes han après a les escoles a través dels monitors. Seguirà la segona part de l'espectacle "Gira i Gira" i ballaran la sardana de germanor "Engaxa!" del músic Albert Palau.

La trobada finalitzarà amb el repartiment de berenar per a totes i tots els nens i nenes participants. En aquesta activitat sardanista s'espera la participació dels alumnes de les escoles de Balaguer que han participat dels tallers de sardanes i d'altres escolars provinents d'altres comarques lleidatanes.

Els principals objectius dels cursos i tallers del Saltem i Ballem són, donar a conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana. Aprendre el punteig de la sardana i el galop i conèixer la cobla i els instruments que la formen. Fomentar la participació en diferents manifestacions sardanistes i participar en activitats lúdiques al voltant de la sardana i la cultura popular que tinguin lloc a l'Escola, a la mateixa població o comarques per tal de dinamitzar la cultura catalana, entre altres.

El Saltem i Ballem al llarg dels més de trenta anys d'experiència, en col·laboració amb altres entitats, grups o persones, disposa de recursos que estan a la disposició de monitors/es, mestres, escoles, agrupacions sardanistes, per tal de donar-los a conèixer. 

La Trobada Intercomarcal està organitzada pel Saltem i Ballem, la Paeria de Balaguer, l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 i el suport de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i la Confederació Sardanista de Catalunya.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA