Sardalleida

Balaguer recupera l'Aplec de les Franqueses

Balaguer recupera l
Autoria imatge: Paeria de Balaguer

Nou acte de la Capital de la Sardana 2022 

Un ampli programa per celebrar l'Aplec de la sardana de Santa Maria de les Franqueses, bategat com l'aplec sardanista de Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Una trobada que inclou caminades populars, ballades de sardanes, ofici religiós i visites guiades entre altres. El tret de sortida de les activitats serà a 2/4 de 10 del matí amb una caminada popular del Camí de Sant Jaume en el tram Balaguer a les Franqueses. Els participants sortiran de la placeta de Sant Domènec per arribar aproximadament a les 11 del matí a les Franqueses. 

Tot seguit tindrà lloc la primera de les ballades de sardanes a càrrec de la cobla 11 de Setembre. A continuació l'acte d'agermanament entre els monestirs de Santa Maria de les Franqueses i Santa Maria de Vallverd. Els actes continuaran amb la celebració d'una missa amb exhibició de galop i sardana a càrrec de la colla Santa Maria de les Franqueses la qual celebra el seu desè aniversari. 

Al migdia es durà a terme un dinar de germanor per a tots els assistents apuntats amb antelació. El termini per apuntar-se és el dijous 5 de maig. Un cop finalitzat el dinar, l'empresa "Viu a l'oest guiatges", ofereix una visita guiada pel temple i les restes del conjunt monacal de Santa maria de les Franqueses. A les 5 de la tarda espectacle "Assolellats" de la companyia Teatre de funàmbuls de Circ Xic.

Clourà l'aplec, una segona ballada de sardanes amb la cobla Tàrrega i l'estrena de la sardana "Aurembiaix d'Urgell" del compositor Joan Moliner. En el programa sardanista destaca també "Festeig" i "Aimat Balaguer" de Ricard Viladesau, "Sardanes al Mercadal" de Joan Molinar, Vingut de les estrelles de Joan Lázaro o "Balaguer Capital de la Sardana 2022" entre altres.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA