Sardalleida

Aplec de la Sardana de Tàrrega

Aplec de la Sardana de Tàrrega
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La Plaça del Carme seu de la tradicional trobada

El pròxim diumenge 15 de maig se celebrarà la trenta-vuitena edició de l'Aplec de la Sardana de Tàrrega. La Plaça del Carme "el Pati" tornarà a ser la seu de la popular trobada sardanista. La interpretació de les sardanes anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega i de la Jovenívola d'Agramunt. 

L'Aplec de la Sardana s'emmarca en el programa d'actes de la Festa Major de la ciutat que se celebraran del 12 al 15 de maig. 

El programa sardanista es divideix en una ballada de matí a partir de 2/4 de 12 del migdia i en una ballada de tarda que s'iniciarà a les cinc de la tarda. El repertori de matí, a càrrec de la Cobla Tàrrega, constarà de nou sardanes entre les quals, s'han programat "Balaguer Capital de la Sardana 2022" de Dani Gasulla en homenatge a la capitalitat sardanista de Balaguer, "Porta-la amb tu" d'Olivier Marqués, sardana Premi Popular 2021 del concurs de la Sardana de l'Any, "La Platja dels bots" d'Alfred Abad o "Sardanes a l'Once" de Jordi Paulí entre altres.

La ballada de tarda començarà a les cinc de la tarda amb un programa d'una llarga ballada amb un total de disset sardanes que interpretaran alternativament la Cobla Tàrrega i la cobla Jovenívola d'Agramunt. Un repertori amb una clara aposta per autors contemporanis entre els quals destaca la jove compositora Anna Abad amb la sardana "Camí de la Unesco". Altres sardanes que figuren en el programa són; "L'Aplec de Tardor" de Conrad Saló, "Mar de Tossa" de Ricard Viladesau, "Sis de set" d'Enric Ortí, "Colla Roca" de Jordi León o "Terres de Potasa" de Joan Pelfort entre altres. Clourà l'aplec "Tàrrega Sardanista" de Tomás Gil I Membrado.

L'aplec de la sardana és organitzat per l'Agrupació Amics de la Sardana de Tàrrega amb el suport de l'Ajuntament de la ciutat.

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA