Sardalleida

Bellcaire estran una nova sardana d'Òscar Barqué

Bellcaire estran una nova sardana d
Autoria imatge: Eudald Salse

La composició està dedicada a l'agrupació Flama Catalana

El compositor i músic golmesenc, Òscar Barqué va estrenar una nova sardana en el transcurs del concurs de colles sardanistes de Bellcaire d'Urgell celebrat el passat diumenge 22 de maig.

"Bellcaire Dansa" és el nom de la nova composició sardanista dedicada a la celebració dels cinquanta anys de l'Agrupació Sardanista "Flama Catalana" de Bellcaire d'Urgell. L'estrena va cloure el concurs com a sardana de germanor. 

En paraules de Joan Solé, promotor i antic capdanser de la colla sardanista "Flama Catalana" comenta que: "Bellcaire Dansa" vol ser un homenatge a la creació de l'Agrupació Sardanista Flama Catalana i a les vuit colles sardanistes en formaren part l'any 1972, ara fa cinquanta anys.

Solé, destaca que la Nit de la Sardana celebrada a Bellcaire d'Urgell el novembre de 2019, va revifar el món sardanista a la població. Així, aquest any 2022, i amb el suport de l'ajuntament de la vila, s'ha celebrat un Aplec de la Sardana el dia 1 de maig, el concurs de colles sardanistes el diumenge 22 també de maig, els tallers d'ensenyament de la sardana a les escoles del Saltem i Ballem i altres activitats que s'estan programant per aquest any, amb la clara voluntat de donar continuïtat a l'agenda sardanista. 

Segons Barquè, la nova sardana és molt balladora, una sardana d'aplec i ballades per ser gaudida en ballar amb clares referències als balls de festa major. Entre les notes es pot distingir acords de peces tan populars com El Manisero. 

Òscar Barquè ha format part, al llarg de la seva carrera musical, de la Cobla Tres Turons de Bellpuig, la Bellpuig Cobla, la Jovenívola d'Agramunt i actualment la Cobla Tàrrega i la cobla Costa Brava. També ha participat i col·laborat tant en projectes musicals com en audicions amb rellevants formacions d'arreu del nostre país.

Com a compositor compta amb més d'una quarantena de sardanes, entre les quals "Mollerussa Capital de la Sardana 2016", "Verdú a Sant Flavià", "El mestre del poble" o les últimes: "Nadal a Mollerussa" estrenada en la capital del Pla d'Urgell el passat 6 de gener de 2019, "Del Pilar a la Ribera del Sió" inclosa en l'enregistrament dels trenta anys de la Cobla Jovenívola d'Agramunt, "Golmés vila del Pla" estrenada a Golmés el primer cap de setmana d'agost del 2019 en el marc de la Festa major de la població i "25 setembres" estrenada a Mollerussa el 2021 amb motiu dels 25 anys del monument a la sardana en la capital del Pla d'Urgell.

Colla Sardanista Flama Catalana (Imatge Eudald Salse)

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA