Sardalleida

Segona edició del concurs de composició de sardanes a Agramunt

Segona edició del concurs de composició de sardanes a Agramunt
Autoria imatge: Ajuntament d'Agramunt

L'edició d'enguany amplia els guardons amb un segon premi

La bona resposta entre compositors i el món de la sardana en general amb el qual va ser acollida la primera edició del concurs ha animat a L'Escola de Música d'Agramunt i a la regidoria de cultura i educació de l'Ajuntament d'Agramunt a programar una segona edició. Una iniciativa que promou la sardana, la dansa catalana molt arrelada a la població,  com pilar fonamental de la cultura del nostre país.

L'organització compta per aquesta edició amb la col·laboració de la Indicació Geogràfica Protegida del Torró d'Agramunt, fet que permet establir una dotació econòmica per a un segon premi. El guanyador del concurs rebrà un premi de  1.000 € i el segon amb 500 €. El jurat es reserva el dret de declarar desert el premi en cas de considerar que cap de les obres presentades compleix els requisits d'un premi professional de composició de sardana.

Segons les bases del concurs: Les obres presentades han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat premiades en cap altre concurs ni estrenades o interpretades públicament amb anterioritat. El compositor haurà de presentar una declaració jurada que acrediti aquest requisit. No s'admetrà cap obra que no sigui original. Això exclou qualsevol composició o arranjament d'una obra d'un altre autor. Així mateix, cada autor només podrà presentar una obra a concurs.

El termini de presentació de les composicions és el dia 15 de setembre de 2022. Els finalistes rebran un comunicat que els acredita com a tal el dia 20 d'octubre i els guanyadors es donaran a conèixer en el transcurs de l'acte de celebració del 4t Concurs Musical de Santa Cecília el 27 de novembre que tindrà lloc en el Teatre Casal Agramuntí.

La presentació del concurs va tenir lloc el passat 3 de juny a càrrec de Sílvia Fernàndez, alcaldessa d'Agramunt, Jordi Guixé, director de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt, Amanda Cardona regidora de cultura i Fèlix Valero, president de la IGP Torró d'Agramunt.
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA