Sardalleida

Nova edició de l'Aplec de la Sardana d'Agramunt

Nova edició de l
Autoria imatge: Agrupació Sardanista Barretina

Agramunt celebra l'edició número trenta-u de l'Aplec de la Sardana el pròxim dissabte 25 de juny a les 7 de la tarda i les 10 de la nit en la Plaça del Mercadal de la Vila.

L'organització també ofereix la possibilitat de participar en el sopar de l'aplec fent reserva prèvia als telèfons habituals de l'Agrupació Sardanista Barretina. 

La interpretació de les sardanes de l'aplec anirà a càrrec de les cobles agramuntines Vents de Riella i Jovenívola d'Agramunt. Com a novetat, en la sardana de conjunt de la tarda hi participarà "La Cobleta" cobla de recent creació, formada per alumnes de l'escola de música d'Agramunt. Amb aquesta participació les nenes i nens de la nova cobla actuen al costat de músics experimentats, fet que les hi pot aportar una experiència única. 

La sardana conjunta que interpretaran les tres cobles és la sardana guanyadora del primer concurs de composició d'Agramunt  que es va celebrar l'any 2021. "Des de sempre" de Jean Michel Ginesta en fou la sardana guanyadora de la primera edició en la qual hi van participar un total de 25 composicions.

A les deu de la nit, després del sopar, les cobles reprendran l'aplec amb la interpretació d'un total de nou sardanes, tancant l'aplec i interpretada conjuntament per les dues cobles, "Joia de viure" del compositor Joan Làzaro en record de Ramon Vicens Guixé, membre de la cobla Vents de Riella, que mori de manera sobtada el 25 de juliol de 2015.

L'organització també ha preparat el sorteig de dues paneres, una a la tarda i una a la nit, de productes d'establiments locals. També tindrà lloc un concurs de colles improvisades.


0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA