Sardalleida

El Parc del Sant Crist acull aquest diumenge la Trobada d'Escoles de Cobla

El Parc del Sant Crist acull aquest diumenge la Trobada d
Autoria imatge: Ràdio Balaguer

La pineda del Parc del Sant Crist serà l'escenari aquest diumenge de la Trobada d'Escoles de Cobla, una jornada per donar a conèixer la feina de les escoles de música de Catalunya que aposten pels instruments de cobla. La Trobada tindrà lloc a partir de les onze amb dues escoles de música com a protagonistes, l'Escola Municipal de Música d'Agramunt i el Col·legi Santa Maria de Blanes, en una ballada molt especial perquè serà una oportunitat per aquests joves intèrprets per començar a tocar al davant de públic.

L'acte s'emmarca dins dels actes del Dia Universal de la Sardana, una jornada que començarà a les 10h del matí amb la tradicional missa, que inclou la ballada d'una sardana a l'altar, amb membres de les diferents colles de la ciutat, i les ofrenes i pregàries sardanistes. Tot seguit, a les dotze, la jornada es traslladarà a la pineda del Parc del Sant Crist, on una cobla conjunta integrada pels alumnes de les dues escoles de música serà l'encarregada d'amenitzar la ballada.

Per aquesta ocasió s'han triat un total de quatre sardanes, que seran 'Mil·lenari de Santiga' de Carles Santiago, 'Sa Pauma' de Josep Coll i Ferrando, 'En Xavier Petit' de Josep Saderra, i finalment la popular 'Tossa bonica' de Francesc Mas i Ros, en una ballada que inclourà a la mitja part un esmorzar de coca de sucre i aigua per als assistents, cortesia de la Paeria de Balaguer.

La Trobada d'Escoles de Cobla se celebra per primer cop a Balaguer, coincidint amb la capitalitat de la sardana, i està organitzada conjuntament per l'Obra del Ballet Popular, la Paeria de Balaguer i l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022. Està previst que la trobada comenci amb la salutació per part dels representants de la Paeria i de l'Obra del Ballet Popular, i després es procedeixi a la lectura del manifest per part del Miquel Aige, en representació de l'Associació. La diada s'acabarà amb el lliurament de records per als joves músics participants.

Nota de Premsa de Jaume Marvà

President de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

Imatge de Ràdio Balaguer

Anterior edició de la Ballada del Dia Universal de la Sardana a Balaguer





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA