Sardalleida

Suport de la Diputació de Lleida a la candidatura de la Sardana a la Unesco

Suport de la Diputació de Lleida a la candidatura de la Sardana a la Unesco
Autoria imatge: Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida s'adhereix al llarg llistat de municipis, institucions i entitats que han manifestat el seu suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural   immaterial de la humanitat per la Unesco.

El ple de la Diputació de Lleida del dia setze de juny va donar suport a aquesta iniciativa promoguda per la Confederació Sardanista de Catalunya. La Diputació de Lleida realça en l'escrit d'adhesió; "que la sardana encarna els valors de comunitat, de cohesió i d'igualtat, i és un símbol de la identitat catalana / que la sardana constitueix una tradició fortament arrelada / i la importància del patrimoni immaterial cultural i de la creativitat humana així com per al desenvolupament sostenible".

Amb la incorporació de la Diputació de Lleida a la llista de suport a la candidatura ja sumen  una importatn quantitat de municipis, institucions i entitats sardanistes. 

Segons la Unesco, "el patrimoni cultural immaterial són tots aquells coneixements, pràctiques, costums i tradicions que hem heretat de les generacions passades i que volem transmetre a les generacions futures perquè considerem que formen part de la nostra manera de ser com a grup humà". En paraules d'en Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya recollides en el bloc de la candidatura: "volem i necessitem que la sardana sigui inclosa a la Llista Representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, perquè és un fet únic i distintiu de Catalunya, compartit alhora amb Andorra i el Nord de Catalunya, tant singular com universal. Ballant, tocant i component sardanes ens ho passem bé i alhora, fem cultura col·lectiva, oberta, mediterrània i acollidora".
0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA