Sardalleida

La Plaça del Toll acull una nova edició de l'Aplec de la Sardana d'Arbeca

La Plaça del Toll acull una nova edició de l
Autoria imatge: Joaquim Fabrés

La trobada sardanista és organitzada per "Arbeca Nostra"

L'Aplec de la Sardana de la vila d'Arbeca arriba aquest any 2022 a l'edició número trenta-u amb les energies renovades i recuperant el programa original de l'Aplec.

La Trobada sardanista que recupera l'emblemàtica Plaça del Toll com a escenari, comptarà amb la cobla Jovenívola d'Agramunt en la interpretació de les sardanes de l'ampli repertori preparat per l'ocasió. Per l'ocasió, un grup de sardanistes de la localitat han preparat una exhibició amb un galop de presentació i una sardana de lluïment.

A les 8 del vespre, el flabiol donarà entrada a les notes de la primera sardana d'un repertori en sessió de tarda i nit amb un total de divuit sardanes totes de set tirades. Acabada la primera sessió, sobre 2/4 de 10 de la nit, l'agrupació distribuirà el sopar entre totes les persones que hagin reservat prèviament un tiquet. L'àpat es pot reservar en els telèfons habituals de contacte de l'Entitat. Per aquesta edició s'ofereix per sopar entrepans diversos, gelat, vi, aigua i cafè a un preu de 10 euros.

Entre el repertori de sardanes programades els dansaires ballaran, "Els primers 65" de Jaume Oliver, "Mar de Palamós" de Francesc Mas, "Sis de set" d'Enric Ortí, "Quina paciència" de Marcel Artiaga, "L'aplec de tardor" de Conrad Saló, "El Palau de la Fosca" de Pitu Chamorro i com no, "L'Aplec d'Arbeca" de Francesc Mas i "Arbeca Nostra" d'Antoni Bru i Manel Gras com a cloenda de la trobada sardanista.

Al llarg d'aquests anys l'aplec ha estat també motiu de celebració de les efemèrides sardanistes de la vila com la celebració dels cinquanta anys de la Colla "Dansaires Arbequins". L'any 2021 l'aplec va celebrar els 30 anys de trajectòria amb un concert en comptes de les tradicionals ballades per motius de la crisi sanitària. 

Arbeca sempre s'ha destacat per mantenir una agenda sardanista regular al llarg de l'any, essent l'aplec, l'activitat més destacada de la programació. L'Agrupació Sardanista "Arbeca Nostra" continua treballant amb molta força i empenta per mantenir aquesta agenda. L'entitat també es caracteritza per la seva participació, com a grup sardanista, en altres activitats i ballades organitzades per agrupacions de poblacions veïnes. L'entitat sardanista manifesta que;  "resta oberta a totes aquelles persones que vulguin iniciar-se en la sardana, a col·laborar amb l'entitat o altres propostes que donin suport al món sardanista arbequí".





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA