Sardalleida

Nova campanya de promoció dels cursos de sardanes del Saltem i Ballem

Nova campanya de promoció dels cursos de sardanes del Saltem i Ballem
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

Els cursos i tallers s'iniciaran el febrer de 2023

El sector de l'ensenyament de la sardana de la Federació Sardanista de les Comarques e Lleida, Saltem i Ballem, ha enviat als centres educatius de la demarcació de Lleida l'oferta formativa del programa dels cursos i tallers per aprendre a ballar sardanes, dissenyats específicament per a joves en edat escolar per programar de cara al nou inici de l'any escolar.

En la passada edició hi van participar 1.815 alumnes de 42 centres escolars de la província de Lleida. La Trobada Intercomarcal Escolar del Saltem i Ballem de les comarques de Lleida, acte oficial de cloenda dels curosos i tallers, es va celebrar a Balaguer el dissabte 30 d'abril en el marc de la Capital de la Sardana. 

L'interès dels centres escolars en programar aquesta activitat sardanista queda de manifest en la recuperació de les xifres de participació a nivell dels anys anteriors a la crisi sanitària. Xifres que des de l'organització pensen que sobrepassaran amb escreix en anys venidors. 

Els objectius dels cursos o tallers són,  donar a conèixer i valorar la dansa i la música de la sardana, com a una de les expressions de la cultura popular catalana, aprendre el punteig de la sardana i el galop. També, com a part integrant de la sardana, conèixer la cobla i els instruments que la formen i promoure les diferents manifestacions sardanistes i activitats lúdiques de la cultura popular que tinguin lloc a l'Escola, a la mateixa població o comarques per tal de dinamitzar la cultura catalana.

El Saltem i Ballem, al llarg dels més de 30 anys d'experiència en col·laboració amb altres entitats, grups o persones, disposa de recursos que estan a l'abast de monitors/es, mestres, escoles i agrupacions sardanistes. Els monitors i monitores compten amb una metodologia innovadora, jocs educatius i nous recursos pedagògics, perquè el curs o taller es recordi com una bona experiència.

Les comarques lleidatanes que van acollir cursos i tallers del Saltem i Ballem la passada edició van ser; el Segrià amb 4 escoles i 130 alumnes, les Garrigues amb 3 centres i 148 alumnes, la Segarra amb 2 centres i 20 alumnes, la Noguera amb 7 escoles i 424 alumnes, l'Urgell amb 5 centres educatius i 163 alumnes i el Pla d'Urgell amb 10 escoles i la participació de 498 alumnes. A més cal sumar les 11 escoles i 432 alumnes de la ciutat de Lleida.

Les institucions i entitats col·laboradores són els ajuntaments d'Alpicat, Paeria de Lleida, Ajuntament de Benavent de Segrià, Ajuntament de Bellcaire d'Urgell, Paeria de Balaguer, Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, Ajuntament de Mollerussa, Ajuntament de Preixana i Ajuntament de Bellpuig, i les escoles o AMPES/AFES de l'Escola Miquel Baró Daban de Seròs, Escola Albirka d'Arbeca, Escola Abad Ruera (ZER Pedrera) de Puiggròs, Escola Carrassumada de Torres de Segre, Escoles Josep Arques i Jaume Balmes de Cervera, Escola El Sitjar de Linyola, Escola Joaquim Palacín de Bellvís, Escola M. de Déu dels Socós d'Agramunt i AFA Escola Macià-Companys d'Agramunt.

0

DEIXA UN COMENTARI