Sardalleida

Borges Blanques celebra l'Aplec de la Sardana

Borges Blanques celebra l
Autoria imatge: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

La trobada sardanista recupera el Passeig del Terral com a seu de la trobada

Les Borges Blanques celebra l'edició número vint-i-nou de l'Aplec de la Sardana a partir de 2/4 de 8 de la tarda en el Passeig del Terrall amb les cobles Jovenívola d'Agramunt i Contemporània. A 2/4 d'11 de la nit està prevista la segona de les ballades de l'aplec un cop finalitzat el sopar de germanor. 

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques recupera per aquesta nova edició el format original de l'aplec després de dos anys en el que motles d'aquestes activitats i ballades s'havien convertit en concerts o en una única audició.

Per a gaudi dels sardanistes i públic general, les cobles han preparat un ampli repertori amb nou sardanes en la ballada de tarda i quinze en la de la nit totes de set tirades. Un repertori amb composicions molt populars i que abasta tant autors contemporanis com actuals. En el repertori no falten la sardana "Sempre nostra, M. Carme Solé" de la compositora Maria mercè Navarro i dedicada a la recordada sardanista borgenca, "Brut Natura" de Jordi Feliu, dedicada a la colla sardanista de competició de la capital de les Garrigues i, "Borges Blanques, ciutat pubilla" de lluís Lloansí. Altres sardanes del programa són; "Montblanc Capital de la Sardana" d'Alfred Abad, "Anem a ballar" de Xavier Ventosa, "Els primers 65" de Jaume Oliver, "La Joia d'una mare" de Marcel Artiaga, i les populars de la cobla Contemporània com "SardAbba" de Jaume Riu i "Sardanes al cine" de Jeroni Velasco entre altres.

L'Agrupació Sardanista de les Borges Blanques, amb el suport de l'ajuntament de la vila, ha mantingut al llarg dels dos anys de la pandèmia sanitària, en les mesures que han permès les autoritats sanitàries, un interesant programa sardanista amb important assistència de públic per mantenir viu l'esperit sardanista i cultural de la població. 

L'entitat aprofita el ressò de l'aplec per presentar la resta d'agenda sardanista pel segon semestre d'aquest 2022. Així el dissabte 6 d'agost es recupera la ballada de sardanes a l'Ermita de Sant Salvador amb la Cobla Tàrrega. El diumenge 4 de setembre se celebrarà el Concurs de Colles Sardanistes en la Plaça 1 d'octubre amb la Reus Jove, el 5 i 6 de setembre, festa major de les Borges Blanques, ballades de sardanes amb la Cobla Tàrrega i la Lluïsos Cobla. Clourà l'agenda sardanista el tradicional Sardanadal el 17 de setembre amb la Cobla Orquestra Selvatana.

L'Aplec de les Borges Blanques tanca l'agenda d'aplecs a la demarcació de Lleida el mes de juliol donant pas a les trobades sardanistes del mes d'agost amb els aplecs d'Organyà el dia 6 i l'Aplec de Ponts el dissabte 20 que s'entrena el calendari d'aplecs de la demarcació.





0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA