Sardalleida

La cobla Amsterdam arranca la gira catalana a Balaguer Capital de la Sardana 2022

La cobla Amsterdam arranca la gira catalana a Balaguer Capital de la Sardana 2022
Autoria imatge: Cobla Amsterdam

La formació inicia a Balaguer una gira de deu dies per terres catalanes

La Cobla Amsterdam, una formació provinent dels Països Baixos, oferirà aquest dissabte una actuació a partir de les 22h a la Plaça del Mercadal de Balaguer, en una ballada de sardanes a la fresca que s'emmarca dins dels actes de la capitalitat de Balaguer 2022, i que servirà per obrir la gira que la formació holandesa durà a terme durant deu dies en terres catalanes.


L'audició de Balaguer inclourà un programa en el que destaquen dues sardanes estrenades enguany a Balaguer, ‘Sardanes al Mercadal' de Joan Moliner i ‘Balaguer Capital de la Sardana' de Dani Gasulla. També s'interpretarà una selecció de populars sardanes com ‘Sota el Mas Ventós' de Jaume Bonaterra' o ‘Pal de Paller' de Ricard Viladesau. No hi faltaran obres d'autors contemporanis com Pau Marons, Carles Santiago o Josep Cassú en un repertori que també comptarà amb alguna sardana obligada, i una obra de Jesús Ventura, el popular compositor i periodista que va traspassat aquest mes de maig.


Amb més de trenta anys de trajectòria, i un equip jove i renovat, la formació neerlandesa ha planificat una gira de deu dies que significarà el seu retrobament amb el públic sardanista després de les actuacions de l'estiu de 2019. La gira començarà a Balaguer aquest dissabte, i inclou actuacions a Barcelona, Blanes, el Vendrell, Castellar del Vallès o Anglès. Destaca la participació a l'Aplec de Palamós i al Festival Internacional de Cant Coral de Puig-reig.


La Cobla Amsterdam, originalment la Principal d'Amsterdam, és la única formació coblística de fora dels Països Catalans, i va néixer per la inquietud d'uns músics neerlandesos que estiuejaven a la Costa Brava, i que van quedar tan meravellats en escoltar les cobles catalanes que van decidir de comprar els instruments i emportar-se'ls als Països Baixos per fundar una cobla un cop retornats de les vacances.


Des d'aleshores han anat venint als Països Catalans amb una periodicitat bianual, excepte amb el parèntesi del covid. La formació destaca pel seu alt nivell musical, i ha enregistrat diversos discos de música de cobla, ja sigui sardanes, música antiga adaptada com el Llibre Vermell de Montserrat, o música lliure per a cobla, esdevenint una de les cobles més inquietes i innovadores, i una de les formacions musicals més atípiques i atrevides de la capital holandesa.

Nota de premsa de l'Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022

0

DEIXA UN COMENTARI

DARRERES NOTÍCIES

AGENDA

ALTRES TITULARS

NOTÍCIES PER TEMÀTICA

AGENDA PER TEMÀTICA